sunnuntai 23. syyskuuta 2007

Takaisin arjen aherruksessa

Kolmisen viikkoa on kulunut reilimme päättymisestä ja elämä alkaa taas vähitellen asettua tuttuihin uomiinsa. Tosin mistään tylsyydestä ei voi puhua, sillä kuluneeseen kuukauteen on mahtunut kaikennäköistä, siis muutakin kuin rankkaa opiskelua...Palasin Suomeen siis elokuun viimeisenä päivänä ja hengailin muutaman päivän Lappeenrannassa ennen Jyväskylään lähtöäni. Päivät olivat tarpeen reissusta "selviämiseen" ja samalla pääsin näkemään Lappeenrannassa Heidiä sekä kavereitani ja kertoilemaan parhaita paloja Euroopan valloituksesta. Samalla jäi aikaa myös hieman miettiä tulevan syksyn ohjelmaa ja sitä, mitä kursseja sitä tulevan lukuvuoden aikana opiskelisi. Sain nyt vihdoin viimein lisäiltyä joitakin kuvia reissultamme tänne blogisivustolle;) siitä vain katselemaan!

Paluu Jyväskylään oli hieno, sillä samana iltana (tiistaina 4.9. kun tänne saavuin) neljä psykan opiskelukaveriani (Nana, Tuuli, Eppu ja Mari) viettivät yhdessä 85-vuotissynttäreitä. Kova ikä eikö vaan;)? Bileet pidettiin tuossa lähes meitsin naapurissa, ylioppilaskylään kuuluvassa "Lillukka" -kerhotilassa, joten minun ei tarvinnut pitkiä matkoja kävellä kotiin juhlien jälkeen. Bailut olivat onnistuneet, näin samalla joukon Jyväskylän frendejä pitkästä aikaa ja samalla hieman uusiakin naamoja, sillä melko kiitettävästi paikalle oli myös saapunut fukseja eli psykan uusia opiskelijoita. Ilta (ja yökin) sujui hienosti hyvän ruoan ja juoman, musiikin sekä seuran merkeissä.

Seuraavalla viikolla alkoivat luennot yliopistolla, tällä hetkellä menossa ovat mm. psykologian, taloustieteen ja viittomakielen kurssit. Muutamat frendit aloittivat meille psykologian opiskelijoille pakollisen tilastotieteen jatkokurssin työstämisen jo tänä syksynä, itse yritän siirtää sitä parhaani mukaan hamaan tulevaisuuteen:P Musapuolella alkoi sekä soittotunnit&orkesteri ja ensi torstaina starttaa myös Piazzolla -bändi. Hienoa päästä käsiksi taas argentiinalaisen tangon maailmaan kesätauon jälkeen. Suosittelen muuten kaikille Astor Piazzolla -nimisen hemmon musiikkia, jos ette ole hänestä vielä aiemmin kuulleet! Kyseinen musiikkilaji yhdistelee osuvasti niin perinteistä argentiinalaista tangoa kuin jazz-musan elementtejäkin.

Näiden parin viikon aikana on ehditty mm. suunnitella fuksiaisia uusien psykan opiskelijoiden päänmenoksi. Fuksiaisten pääjärjestelyvastuuhan on meillä toisen vuoden opiskelijoilla. Kyseiset kastajaiset koittavat jo ensi keskiviikkona, tiedossa toivottavasti unotumaton päivä niin fukseille kuin meille muillekin opiskelijoille;) Kävin tsekkaamassa Seisomapaikka-klubin syksynavauskeikan ylioppilastalo Ilokivessä viime viikonloppuna. Tuli taas kerran mieleen tuon keikan jälkeen, että on se stand-up vaativa laji, hatunnosto kaikille sitä harjoittaville. Hyvin kyllä tyypit vetivät keikan, nautin siitä täysillä! Viime viikolla näin myös pitkästä aikaa hyvää kaveriani inttiajalta, Mikkoa (nyt ei siis ole kyseessä reili-Mikko;)). Hän muutti nyt syksyllä tänne Jykylään opiskelemaan ja oli hauska nähdä häntä, olihan nimittäin edellisestä meetingistä lähes kaksi vuotta.

Olen yrittänyt nyt myös aktivoitua liikunnan suhteen syksyllä, fillarointiahan tulee nyt harrastettua joka päivä kun poljen täältä yliopistolle, Konservatoriolle tai minne minnekin. Pitkästä aikaa kävin pelaamassa sulista toissapäivänä, hauskaa oli! Tosin lihakset ovat nyt hieman jumissa...mutta pitäähän liikunta jossain tuntuakin eiks?

Ensi viikonlopuksi on tarkoitus lähteä Lappeenrantaan. Alakylän musiikkiluokat täyttävät 40 vuotta ja menen soittamaan Lpr-salissa pidettävään pääjuhlan sinfoniaorkesteriin, jossa soittavat Lpr:n kaupunginorkesterin soittajat täydennettynä vanhoilla musaluokkien oppilailla. Tietysti sitä on mentävä, kun kerran ammattibändiin pääsee mukaan soittamaan ja orkkaa johtamaan tulee Almilan Atso. Ekat reenit ovat jo perjantaiaamuna, joten lähden täältä Lappeenrantaan torstai-iltana..toivottavasti tulee hyvä keikka!

1 kommentti:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Mageita kuvia :D!!!