perjantai 14. elokuuta 2009

"Sina lahdit Pariisiin, sanoit olevasi onnellinen"

Terveterve!

Scandinavian Music Groupin sanoin (ks. ylla) ollaan nyt saavuttu reissumme seuraavaan pisteeseen, Pariisiin. Ja kylla, voin myontaa etta olen onnellinen:) Nyt paasin taasen koneen aareen purkamaan tuntoja ja kokemuksia, joten tassa niita tulee.

Toissapaivana oli aivan loistopaiva Bruggessa. Jatkoimme paivaa mainion piknikin merkeissa, ostettiin porukalla kaupasta ruokaa ja belgialaisia oluita ja mentiin laheiseen puistoon piknikoimaan. Puisto oli nimeltaan "Chillin' Park" ja sita se olikin, saatiin nimittain chillata ihan rauhassa silla meidan lisaksemme ei paljon muita sieluja nakynyt. Ruoka ja juoma maistuivat, saa ei ollut aivan puolellamme mutta loysimme hyvan suojapaikan puiden keskella jonne sade ei tietaan loytanyt. Ilta menikin mukavasti fiilistellen Bruggea ja musaa kuunnellen. Nyt taytyy hieman nimittain mainostaa meikan ja Juhanan musahifistelua nimittain otimme matkalle messiin matkaradion, mp3-soittimet ja Juhanan fm-lahettimen, joten voimme kuunnella radiosta mp3-musiikkia. Ai etta, kylla lammitti mielta soittaa suomalaista musaa keskella Bruggea. Radiolla tulee todella olemaan kayttista talla reissulla!

Tässä hieman muistoja Bruggesta.
Ekassa kuvassa Heidi, Juhana ja Eppu.







Brugge (Bruges) on monille varmaan tuttu leffasta "In Bruges", joka ilmestyi viime vuonna. Kannattaa muuten tsiigata, suosittelen. Bruggessa tuli kaytya Heidin kanssa ekan kerran viime marraskuussa Belgian reissulla ja oli legendaarista palata takaisin nyt kesaaikaan tuohon monien kanaalien kaupunkiin tutkimaan tuttuja seutuja. Kaupunki oli tosin nyt melkoisen taynna turisteja, mutta kun tarpeeksi etsii, loytyy myos hiljaisempia mestoja, kuten tuo puisto. Hianon illan paatteeksi lahdimme Heidi, Juhana ja mina takaisin Antwerpeniin, ja Eppu kohti Liegea jossa han on nyt parin viikon kielikurssilla.

Palasimme keskiviikkoiltana siis takaisin Antwerpeniin hostelliimme ja lahdimme eilen Juhanan kanssa puoliltapaivin kohti etelaa ja Pariisia. Heidi lahti jo aikaisin eilisaamuna kohti Amsterdamia ja Suomea. Eilen tulikin istuttua junassa muutama tunti, emme nimittain halunneet menna ihan suorinta tieta Pariisiin. Samalla emme joutuneet maksamaan mitaan ylimaaraisia varausmaksuja, silla matkustimme kaikki matkat paikallisjunilla. Ensin tiemme vei Antwerpenista Belgian kaupungin Kortrijkin kautta kohti Lille Flandresia, joka on jo Ranskan puolella. Viime reililla vaihdoimme Mikon kanssa nopeaakin nopeampaa junaa Lillen asemalla mutta nyt paatimme jaada Juhanan kanssa ruokailemaan tuohon kaupunkiin. Loysimmekin jees paikan, josta saimme kympilla kunnon pastat ja cokikset paalle. Ranskahan ei mikaan halvin maa ole eika varsinkaan tama Pariisi..no ehka itapuolelle Eurooppaan paastyamme hinnat vahan halpenevat, hope so.














Lillesta jatkoimme Amiensiin, jossa vaihdoimme junaa. Tutustuimme matkalla myos kolmeen saksalaiseen reilaajaan, joiden kanssa juttu luisti loppumatkan Pariisiin. Tama tassa reilauksessa on yksi niin hieno juttu, koska uusiin ihmisiin, varsinkin muihin reilaajiin on yleensa niin helppo tutustua. Hyvana esimerkkina Rooma kaksi vuotta sitten, jossa tutustuin jenkkilaiseen Kyleen, jonka kanssa tormattiin viime vuonna Oregonissa USA:n mailla.

Ja nyt, Pariisi! Onhan tama unohtumaton paikka. Hostellimme sijaitsee Montmartren kaupunginosassa, Sacre Coir on tuossa kavelymatkan paassa. Paasimme eilen noin kasin aikaan hostelliimme, asetuimem taloksi ja illalla treffasimme Miehikkalan kesatyokaverin Annen, joka on loppukesan EuroDisneyssa duunissa. Oli melko outoa tormata Anneen nyt keskella Pariisia, kun viimeksi nahtiin keskella metsaa:D Otimme metron Hallesin alueella, jossa kavimme ranskalaiseen tapaan nauttimassa lasilliset viinia ja nauttimassa taman cityn menosta. Tana aamuna aloitimme paivan viemalla pyykkimme laheiseen pesulaan (onneksi loytyi lahes tuosta kulman takaa), kaytiin kahvilla katukahvilassa ja kiivettiin Sacre Coerille, silla sielta on melkoisen hyvat nakymat koko Pariisiin. Tanaan on tarkoitus jatkaa seikkailuja ja kayda tsekkaamassa parit turistikohteet ja samoilla kujilla. Ehka jotain ruokaakin jossakin valissa. Ite en ranskan kielta hallitse, mutta onneksi Juhanalla on takanaan ranskan opiskelua. Ja kyllahan sita englannilla parjaa jotenkn, on se kylla totta etta paljon mieluummin nama ihmiset taalla puhuisi vaan omaa kieltaan, mutta ei se englanti kaikille ranskalaisille niin punainen vaate ole.





Ilma on kuin morsian, shortseilla parjaa mainiosti ja mikas tassa ollessa. Pienta nuhaa on molemmilla muttei mitaan kummempaa, ei siis huolta sikainfluenssasta:D terveisia kotomaahan, taalla mennee hyvin!

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Haudi!

Tein reissulla on siis oppaita riittäny sitä teidän paksua kirjaa myöten :). Kuulostaisi siltä, että kamera on tallella tänkertasen Pariisireissun jälkeen.

Ja toki soitan banjoa iltaisin pimeän jälkeen ;). Täällä tosiaan illat pimenee hurjaa kyytiä ja kylmyys iskee luihin ja ytimiin. Kuulaita aamuja ja lehtikasoja odotellessa. Ehkä Suomen syksy näyttää taas itestään kaikki puolet, jotta muistaa olevansa elossa ja porskuttaa eteenpäin kahdella vahvalla jalalla rännän keskellä.

Kyllä SMG on raikunu kovaäänisestä viimeset päivät :) Ei muuta kuin kevyitä askelia, reipasta mieltä ja rohkeaa asennetta. Hyvä siitä TULEE! Anna palaa, Paajanen!!!

Heidi kirjoitti...

Nii, ja jos Mont Blancin nurkille suuntaatte, muistakaa ne villahousut, jos aiotte pyöräillä Alppeja ylös :)