maanantai 17. elokuuta 2009

Alppien keskella



Moro!

Vitsit, nyt ollaan kyl niin mykistavien maisemien keskella ettei tosikaan. Naita reissaajia on nimittain hemmoteltu viime paivat aevan unohtumattomilla maisemilla. Ollaan nyt siis Ranskan Alpeilla, kylassa nimeltaan Chamonix. Vieresa Mont Blanc, nenassa vuoristoilman huumaavuus ja silmien edessa mahtavat vuoret..mitas muuta sita voisi talla hetkella toivoa??

















Pariisissa meni mukavasti, nahtiin Anne viela perjantai-iltana, ja hengailtiin yhdessa mm. Modernin taiteen museossa (Centre Pompidou), jonne paastiin ilmaseksi! Reilaajat ilahtuivat tasta suuresti, kuten voitte varmasti uskoa. Anne kertoi, etta Pariisissa paasee suureen osaan museoita alle 26v EU-kansalaiset ilman sisaanpaasymaksua ja Pompidou oli yksi kohteista. Jo itse rakennus on nakemisen arvoinen ja nayttelyt sisalle myos. Tassa fotoa. http://www.galinsky.com/buildings/pompidou/pompidou1.jpg.



Museon ulkopuolella kiertavat liukuportaat, jotka vievat rakennuksen katolle asti. Ja voin kertoa etta maisemat ylhaalta yli Pariisin olivat ihan jees:)
Liukuporrasputket olviat vaan hullun kuumat, kyseinen paiva oli tosi helteinen Pariisissa ja putket kuumenivat ihan kiitettavasti. Mutta mita turhia valittamaan, naita lampotiloja voi tulla ikava taas Suomen kylmassa talvessa...Nayttely oli modernia taidetta laidasta laitaan, yksi mielenkiintosimpia oli eraan suomalaisen naistaiteilijan lyhytelokuva, joka Juhanan kanssa katottiin. Oli siistia olla keskella Pariisia ja kuunnella tuttua kielta valkokankaalta. Itse leffakaan ei ollut hullumpi.

 

Perjantaina kaytiin myos seikkailemassa eri puolilla Pariisia, paastiin myos Riemukaaren huipulle ilmaiseksi ja hahaa, talla kertaa ei viety kameraa!! Traumat, jotka viime kerralla Riemukaarella sain (katso viime reilin kertomus kameran varastamisesta) paranivat kummasti kun talla kertaa kamera pysyi tiukasti laukussa..Illan hamartyessa paatimme kayda tsekkaamassa Seinea auringonlaskussa ja tunnelma oli ikimuistoinen. Kun paasen takaisin Suomeen, lisaan tanne muutamia kuvia niin paasette hieman tuunelmaan kasiksi. Seinen varsi oli taynna porukkaa ja tunnelma kaikesta vaenpaljoudesta huolimatta leppoisa.



















































Istuimme tovin Notre Damen edessa fiilistelemassa pimenevaa Pariisin iltaa ja sielta paadyimme illalliselle Latinalaiseen kortteliin. Oli melkoisen nostalgista kayda tuolla pain kaupunkia syomassa, silla viime reissulla meidan hostellimme sijaitsi kyseisella alueella ja kavimmehan syomassa yhdessa kummitatini Elisen ja hanen miehensa Joen kanssa samaisella seudulla. Safka oli hyvaa, loysimme italialaisen raflan jossa saimme kymmenella eurolla alkupalat, paaruoan seka jalkkarit. Illan pimeydessa otimme viela metron Eiffelille ja puoliltaoin kaytiin katsomassa Eiffelin iltavalaistus ennen paluuta hostellille.



Toissapaivana jatimme Pariisin taaksemme ja paatimme suunnata kohti hieman rauhallisempia seutuja. Suurkaupungit ovat mukavia mestoja kayda mutta ruuhkametroissa matkustaminen ja kovassa helteessa samoilu ottaa valilla melkoisen koville, unohtamatta tietenkaan pitkia kavelyretkia joita on tassa reissun aikana tehty. Matkasimme huippunopeusjuna TGV:lla (jouduimme maksamaan lisamaksua vain 3e, yeah!) Pariisista kohti Annecya, jonne saavuimme illan koitteessa. Emme varanneet hostellia etukateen ja olimme toiveikkain mielin, silla uskoimme loytavamme tuolta pienesta kaupungista varmasti jonkun majapaikan. Noh, toisin kavi:D Oli lauanatai-ilta ja kaikki hostellit ja hotellit nayttivat eioota. Mutta mikas reissaajia lannistaisi, soimme hyvin eraassa texmex-paikassa ja viela halvalla ja etsimme yopaikan ulkosalta. Paadyimme lopulta eraan kerrostalon takapihalle ja yo meni hyvin, oli lamminta, tahtitaivas kattona ja Alpit vieressa. Eipa juurikaan valittamista. Ainoa yovieraamme pihalla oli eras kissa, mutta ihmisia ei pihalle eksynyt. Ja mika hienointa, eipa tarvinnut maksaa mitaan yopaikasta. Eraretkeily rules! Ja nukutti hyvin:)

Annecysta...


















Ja se kerrostalo, jonka takapihalla uni maittoi...















Eilen paatimme jatkaa Annecysta kohti korkeampia seutuja ja otimme junan kohti Mont Blancia ja Chamonixia. Saimme yopaikan todella helposti ihan keskustan vieressa sijaitsevasta hostellista ja mika hulppeinta, hintaa kertyi vain 12,5 euroa/yo! Asken nautimme aamiaisen fiilistellen maisemia ja kohta tarkoitus lahtea valloittamaan itse Mont Blanc kapuamalla maisemahissiin, joka vie sitten aika korkealle..huhuh, kamera valmiiksi.

Iltapaivalla naiden matkaajien reissu jatkuu kohti Bernia, josta varasimme asken hostellin. Naemme illalla myos Juhanan kaveria, joten saamme paikallisen opastusta Sveitsin paakaupungissa.

Tassa kaikki talla eraa, nailla kulmilla sielu ja ruumis elavat!
Alppiterveisin, Pekka

Ei kommentteja: