keskiviikko 19. elokuuta 2009

Itavaltaa valloittamassa



















Grüs Gott!

Itavallan puolella ollaan nyt, hyvat lukijat. Saavuimme pari tuntia sitten tanne talviurheilun luvattuun kaupunkiin Liechtensteinista. Kavimme syomassa ja paadyimme tahan nettikahvilaan ottamaan vahan lepia, jotta jaksamme taas kohti uusia seikkailuja. Pari viime paivaa ovat olleet siisteja ja taynna unohtumattomia maisemia. Saa on ollut enemman kuin lammin, se on nimittain todella KUUMA! Reilu 30 tuntuu olevan mittarissa ja nestetta kuluu..rinkan kanto nailla keleille ei nimittain ole mitaan kaikista virvoittavinta ja hiki puskee suomalaisen ylle enemman kuin usein...

Toissa paivana valloitimme siis Mont Blancin, menimme nimittain neljan kilsan korkeuteen maisemahissilla ja olihan ne maisemat ikimuistoisia! Allekirjoittanut karsii pienesta korkean paikan kammosta ja kohtasi taten pelkonsa Blancin huipulla. Mika parasta, emme joutuneet maksamaan kyydista kuin 3e normaalin 40 euron sijaan!! Hostelliamme emannoinyt nainen nimittain tuli aamulla tarjoamaan meille kahta korttia (kortit oikeuttivat kaikkiin maisemahisseihin Chamonixin alueella), jotka eraat hostellissamme yopyneet tytot olivat jattaneet. He olivat kuulemma kolunneet jo kaikki tarkeat paikat ja korteissa oli viela paiva jaljella. Tytot olviat jattaneet korttinsa naisen huostaan ja niinpa me saimme ne kayttoomme 3 euron panttia vastaan! Ihan mahtavaa:)

Tässä fotoja huipulta. Voilà!













Kavimme siis huipulla, pieni vuoristotauti meinasi iskea kun oltiin korkealla. Ilma on yllattavan ohutta ja ajoittain tuntui jonkinmoista huimauksen tunnetta. Onneksi pysyttiin Juhanan kanssa molemmat tolkuissamme ja alaskin paastiin lopulta turvallsiesti. Fotoja tuli rapsittya melkoisesti, olihan se pakko kun kerran sinne ylos paasee..














Iltapaivalla lahdimme kohti Sveitsin paakaupunkia, Bernia, ja saimme matkaseuraa eraasta suomalaisesta, Jonnasta, joka yopyi sattumoisin samassa hostellissa kuin me. Han oli matkalla Sveitsin etelaosaan ja menimme osan matkasta samalla junalla. Oli hauskaa vaihtaa reissukuulumisia junan kiemurrellessa Alppien sykahdyttavien maisemien keskella. Matkaseura ja maisemat olivat kohdillaan! Suosittelen kylla kaikille kaymaan Sveitsissa ja varsinkin Alpeilla. Vaikka maa ei ole kaikista halvin, maa tekee varmasti vaikutuksen!

Maanantaina alkuillasta paasimme perille Berniin, ja tapasimme siella eraan Juhanan frendin Stefanon, joka asuu aivan Bernin lahistolla. Hangasimme illan hanen kanssaan ja oli hienoa tormata paikalliseen tyyppiin, joka osasi nayttaa kaupungin nahtavyyksia. Bernista ei kuitenkaan jaanyt mitaan ihan parasta kuvaa, silla illalla ollessamme oluella eraalla terassilla todistimme parin tyypin valista tappelua. Oinen Bern jatti hieman turvattoman vaikutelman, mutta meille ei kuitenkaan kaynyt mitaan. Bernin vanhakaupunki teki vaikutuksen, keskiaikaista arkkitehtuuria on melkoisen paljon kaupungissa jaljella. Kaupungin vanha keskustahan on kuulunut jo 80-luvulta UNESCOn maailmanperintokohteisiin.

Olimme Juhanan kanssa eraassa hostellissa aivan keskustan tuntumassa ja seuraavana aamuna kavimem tutkimassa hieman lahiseutuja. Kavimme paivalla uimassa kaupungin lapi virtaamassa Aare-joessa, mika oli muuten hulppea kokemus! Virta on melko kova, mutta sinne uskaltauduimme muiden ihmisten sekaan ja oli hauskaa! Uinti kyseisessa joessa tuntuu olevan melko suosittu kohde paikallisten keskuudessa, ja pitaahan aina paikallisia spesialiteetteja kokeiltava, eiko vaan?? Virta ei vienyt mennessaan, joten viela tassa ollaan:)

































Naimme viela Stafanon lounaan merkeissa eilen ja kavimme syomassa Bernin yliopiston ruokalassa. Ruoka oli makoisaa, mutta yllattavan kallista verrattuna Suomeen. Taytyy myontaa, etta on meilla suomalaisilla opiskelijoilla asiat melkosen hyvin ainakin ruokailussa verrattuna muihin valtioihin.

Eilen otimme alkuillasta junan kohti Liechtensteinin ruhtinaskuntaa, jossa vietimme viime yon. Tuo pieni valtio on sympaattinen, ei mikaan iso paikka, aika paljon maaseutua ja hiljaisuutta. Rauhoittuminen teki meille kuitenkin hyvaa taman kaiken matkustuksen keskella. Kunnon younet olivat poikaa ja tanaan jatkoimmekin kohti Innsbruckia. Ensi yon majapaikasta ei ole viela tietoa, jos jatkuu tallaisella kelilla niin ajattelimme tehda Annecyt ja majoittua jossakin ulkona...katsotaan minne paadytaan:)

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Daiga-daiga-duuu!

Itken edelleen verta, etten päässyt korkeuksiin viime vuonna :(. Se on niin kaaauheee paikka, hiiirrvee paaikka, iiiiiihan kaaaamala paikka ja se syö tätä naista kovasti. Mutta mutta... tulee uusia tilaisuuksia, parempia sellaisia. Hyvä että teitä onnisti ja saitte halvat liput. Kamerakin varmasti "lähti lapasesta" niissä maisemissa :)

Lokoisaa oloa ja lämpöä. Terveisiä Alppikyliin.

Ulriika kirjoitti...

Tulipa ikävä alppimaisemia tätä tekstiä lukiessa! :(
Mutta hei, pitäkäähän kivaa siä lämmössä!! :)