torstai 4. helmikuuta 2010

Guided tour on the NCSU Campus

Hyvat ystavat,

on aika ottaa pieni tutustumiskierros yliopistomme (North Carolina State University eli NCSU) kampukseen. Sita ennen pikaiset kuulumiset: flunssa alkaa olla ohi, jiihaa, tuntuupa hyvalta. Viikonloppu meni rakiessa ja oli aika kaameaa kun ei jaksanut teha oikein mitaan, mutta nyt taas maistaa ja haistaakin jotain. Kaytiin asken kattomassa Avatar kaveriporukan kanssa, oli kylla varsinkin visuaalisesti huippu patka! Teatterina oli viela IMAX joka taalla rapakon takana on suht kova juttu. IMAX-teatterissa kokoa valkokankaalla on noin 16mx20m. Paalle viela 3D-lasit niin kyllapa kelpaa istua ja katella. Leffan ohjaaja James Cameron on tainnut tuota leffaa vakertaa melko pitkaan mutta kylla se nakyikin lopputuloksessa. Porukkaa oli kattomassa taysi katsomo eli kylla se viela nain helmikuun puolellakin vetaa hyvin salit tayteen, ainakin taalla. Iltapuhteeksi kaytiin viela kirjastossa (joka on auki muuten klo 1 yolla!) hakemassa parit omenamehut ja isot suklaakeksit, kerran kun meal planilla saa! Pitaahan sita syoda etta jaksaa, eiks? Tassa kuva ravitsevasta iltapalasta.




Koko yliopistoni kotisivu loytyy osoitteesta www.ncsu.edu josta paasee tutustumaan niin eri tiedekuntien sivuille kuin myos katosmaan kuvia eri puolelta yliopistokampuksia. Yliopistossa on reilut 30 000 opiskelijaa ja se on jakautunut muutamalle eri kampukselle ollen samalla Pohjois-Carolinan suurin yliopisto. Omaksi onneksi kaikki kurssini pidetaan ns. central campuksella, joten kavellen asuntolasta menee kurssista riippuen noin viidesta minuutista reiluun kymmeneen. Ei paha. Jos kiinnostaa voi kayda tarkastelemassa karttaa tasta osoitteesta: http://www.ncsu.edu/campus_map/. Klikkaamalla kutakin kampusta nakee suurennettuna mita kaikkea jannaa alue sisaltaakaan. NCSU on perustettu 1887 ja opiskelualoja loytyy moneen lahtoon. Kuten wikipedia kertoo (ja tahan tietoon on luottaminen:D) "while NC State has historical strengths in agriculture, design, engineering and textiles, it now offers more than 100 bachelor's degrees in disciplines including mathematics, meteorology, economics, political science, forestry, physics and education. The graduate school offers more than 100 areas of study leading to master's and doctoral degrees in fields such as psychology, public administration, statistics, and veterinary medicine". 


Aloittakaamme asuinpaikastani, Alexander Global Villagesta. Tassa kuva rakennuksesta ulkoa pain (kun viela oli lunta, nyt ne on jo melkein kaikki sulaneet pois). Oma kamppa sijaitsee ekassa kerroksessa.

Taisin vahan valehdella kun sanoin jossakin tekstissa etta asukkaita olisi muutamia kymmenia, kylla itseasiassa puhutaan sadoista, noin 200 on lahempana. Ihan kaikkia ei varmaan tassa kevaan aikana tule oppimaan. Talossa on kolme kerrosta ja joka kerroksessa huoneita pitka rivi..parin kaverin kanssa laskeskeltiin etta noin parisataa asukasta on melko totuudenmukainen luku. Alla fotoa ensin sisaankaynnista asuntolaamme. Meillahan on talossa kaytavasuihkut ja vessat, omissa huoneissa on pesuallas ja jaakaappi+mikro eli hadan yllattaessa pitaa jaksaa kavella noin 10 metria vessaan. Kieltamatta vahan armeija-aika tulee mieleen...

Seuraavana vuorossa opiskelijaruokalat joita kampusalueelta loytyy kolme. Ruoat ovat melko samanlaisia paitsi paikassa nimeltaan "Case Dining Hall" joka on suunnattu lahinna urheilijaopiskelijoille. En tieda tarkkaa syyta miksi mutta tavallisilta opiskelijoilta on paasy evatty tuohon ruokalaan illallisen aikaan. Aamupala+lounas kylla onnistuvat ja illallinenkin sunnuntaisin. Ihme meininkia. Ruoka on kyseisessa paikassa mielestani selvasti parempaa kuin muualla, mutta kylla muissakin paikoissa syo ihan mielellaan. Alla kuvaa ruokalasta. Kaikki toimii siis buffet-periaatteella, sapuskaa saa vetaa naamariin niin paljon kuin haluaa. Tarjolla terveellista ja einiinterveellista ruokaa. Huomaa kuitenkin etualalla houkuttelevat hedelmat. Kaikki ei siis ole pelkkaa ranskalaista ja purilaista..
.......juomaksi saa valita tietty cokista ja muita virvoitusjuomia jos haluaa. Tata en ikina voisi kuvitella Ilokiveen tai Piatoon (Jyvaskylan opiskelijaravintoloita). Onneksi taalla on tarjolla myos vetta.

 
  
Iloinen ruokailija.

Seuraavana on aika siirtya katsomaan kirjastoa. Kerroksia riittaa, 9 muistaakseni ja aulasta loytyy kahvilaa, lukusaleja, jaatelobaari (!), pleikka3 ja xbox jos ei vaikka lukeminen huvitakaan ja tietokoneita kayttoon. Erikoista taalla muuten on se, etta eri valineita (Ipod, mp3-soittimet, kamerat ja lapparit ym) voi vuokrata omaan kayttoon kirjastosta! Ilmaiseksi.

Seuraavana kuvia kirjaston ihmeellisesta maailmasta. Viimeinen foto on ylakerroksista, kayn siella valilla lukemassa kun on tarpeeksi hiljainen tila ja nakymatkin mielyttavat silmaa. Valilla voi tosin kayda niin pain etta kirja unohtuu ja haaveilu ulos nousee suurempaan rooliin..:P




 
  
  
  
  
 
Kampuksen erikoisuus on Expression Tunnel josta kuva seuraavana. Kyseinen tunneli on siis varattu taiteen luomiselle - kuten kuvasta nakyy, ei muuta kuin maalit kateen ja taiteen pariin. Maalata saa kuka tahansa kuhan vain pysyy rajoitetun tilan puitteissa. Maisemat tunnelissa vaihtuvat lahes paivittain.
Seuraavana The Gym eli monitoimiliikuntatalo, joka loytyy taman asuntolan vieresta. Itseasiassa gym kasittaa kaksi eri rakennusta, toinen on melko uusi ja laitteet myos uutukaisia. Tahan mennessa on kayty jo pelaamassa raquetballia, uimassa, salilla, AbSolutionissa (15 minuutin ohjattu tunti vatsalihasten raakkaamiseen:P). Myos sauna loytyy kuten alla olevista kuvista kay ilmi.
 
Uudempi liikuntatalo

 
Sisalta loytyy myos juoksurata eli sateen sattuessa juoksu onnistuu myos sisatiloissa.

Ja siina se sauna - ovess ohjeet turvallisuudesta:D "for your safety, consult your physician prior to sauna:D"

Tahan loppuu kampuskierros talla eraa, toivottavasti viihdyitte matkassa. Jatkoa seuraa taas jossakin valissa!

3 kommenttia:

Ulriika kirjoitti...

"Älä jätä sanomalehtiä saunaan"
haha :D

Hienolta kyllä siä näyttää! Pidähän hauskaa!

MG kirjoitti...

Pikkusen hyvät kirjastopalvelut! Ja kyl toi ruokasopimuskin kuulostaa jo tosi järkevältä. Miten akvaario voi? :D

Anonyymi kirjoitti...

Brim over I to but I dream the brief should secure more info then it has.