sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Hiljaa leijaa maahan hiutaleet...

Nyt on lumi maassa sitten taallakin! Mita oon Suomen saatiedotuksia katellut, niin melko kylmaa on tainnu siella olla seka lunta riittamiin. Maa sai valkoisen peitteen taallakin eilisiltana eli perjantaina ja tastahan monet amerikkalaiset ovat menneet sekaisin. Eipa taalla paljoa lunta yleensa saada, North Carolina on suurin piirtein samoilla leveysasteilla Italian kanssa niin ei ole hanget korkeat nietokset niin yleinen vieras kuin meilla. Joka tapauksessa, saa on kylmennyt huomattavasti - viela alkuviikosta chillattiin t-paidoissa ja jotkut hullut jopa shortseissa muttei enaa. Lunta on maassa ja nyt oisin pakkastakin muutamia asteita. Alkuviikon saa tuntui tasta suomalaisjampasta kuin kevaalta, aurinko paistoi ja lunta ei nakynyt missaan. Nyt tuntuu kuin olisi Suomessa, vain kunnon sauna puuttuu (se liikuntahallin sauna ilman loylyn heittoa tuntui vahan epasaunalta).

Toisaalta, eipa tallainen lumimaara meikalaista paljoa hetkauta (muutamista senteista puhutaan) mutta monet vaihtarikaverit nakivat lunta ensimmaista kertaa elamassaan. Pitihan eilen lumen tultua paasta leikkimaan lumisotaa Alexander Hallin pihalla ja hauskaahan se oli. Sisaista lasta ei saa ikina unohtaa, leikki pitaa mielen virkeana!! Tanaan mentiin katsomaan kun paikalliset harrastivat lumisotaa kampuksella, intoa oli valtavasti ja makeakin laskettiin. Lumentulo vaan tuntuu jarkyttaneen elaman tasapainoa, nimittain mm. kirjasto ja liikuntahalli suljettiin tanaan huonon saan takia:D Tama siksi koska tyontekijat eivat paasseet toihin, bussit eivat kulje ja takalaiset eivat oikein nayta tietavan kuinka tiet aurataan. Ei ole ihan niin toimivaa auraussysteemia taalla kuin Suomessa. Myos maanantain kurssit saatetaan perua jos lunta tulee, tiet ovat liukkaat ja saa on tarpeeksi huono, silla ihmiset eivat vaan yksinkertaisesti paase autoillaan liikkumaan kun on liukasta. Ja talvirenkaat - mita ne sellaiset ovat?? Jannittyneena odotellaan siis tuleeko ilmoitus luentojen peruuntumisesta vai ei..Alla nakyy vahan maistiaisia lauantaina lumen saavuttua - opiskelijat intoutuivat leikkimaan lumisotaa kampuksella ja laskemaan makea kuin viimeista paivaa.
 
  
 

Kulunut viikko on mennyt todella nopeasti, negatiivista viikossa on ainoastaan ollut paalle pukannut flunssa joka on yltynyt melkoisen sitkeaksi nyt viikonloppuna. Paa on sumussa, en pahemmin haista mitaan maistamisesta puhumattakaan ja vasyttaa. Flunssa alkoi jo reilu viikko sitten, tosin melko mietona mutta on yltynyt vahitellen kurkkukivusta nuhavaiheeseen. Yskaa odotellessa...kuumetta ei kuitenkaan ole. Olen yrittanyt nyt lepailla viikonlopun ja ottaa iisisti. Toivottavasti menisi akkia pois, tuskaista olla rakanokkana koko ajan ja pitaa nenaliina toisessa kadessa. Tuntuu etta suht monella muullakin taalla kommuunissa on tautia liikkeella ja niinhan se on etta jos on tarttuakseen niin taalla se varmasti tarttuu. Myos joka paiva vaihtelevalla saalla voi olla omat vaikutuksensa, mista ihmeesta sita tietaa mita pukea paalleen kun saat vaihtelevat nain paljon?? Eraat kaverit muuten paattivat kaiken taman lumen ja talven keskella ryhtya grillaamaan tanaan, illalla pimeyden jo tultua. Siina nayttivat paistavan hot dogia ja muuta mukava vaikka kylma naytti pojilla olevan. Crazy America.

Kavin viikko sitten muuten pelaamassa ensimmaista kertaa elamassani raquetballia, amerikkalaisten suosimaa pallopelia joka muistuttaa melkoisesti squashia muttei ole sita kuitenkaan. Jain koukkuun heti ja on tullut pelailtua jo kolme kertaa! Pelikavereita loytyy helposti ja peli on aivan huippu! Nyt flunssa on verottanut menoa sen verran etten ole kentalle mennyt, ehka ensi viikolla taas uudestaan. Kamppikseni Conrad opetti pelaamaan ja hyvat pelit saatiinkin aikaiseksi. Kylla viela taman kevaan aikana otan voiton kotiin. Sain myos hoidettua rokoteasiani kuntoon. Suomesta piti tuoda mukanaan dokumentit ett rokotteet on kunnossa ja lisaksi piti kayda viela taalla tuberkuloosi ihotestissa mista en ikina ole kuullutkaan. No se kuitenkin taalla vaadittiin mutta nyt ovat asiat reilassa. Torstaina tuli taas RBC -areena tutuksi, kaytiin muutamien muiden vaihtareiden kansa kattomassa NHl-matsi! Oli se aika makeeta paasta kattelemaan ihan oikeaa jaakiekkoa, jaalla vastakkain olivat Hurricanes - Islanders. Ja tulihan se voittokin kotiin, tuntui makoisalta Hurricanesien riveissa pelaa myos suomalaisia, ei tullut tilaisuutta paasta juttelemaan pelin jalkeen mutta ehka viela joskus:P Alla kuvia matsista - jaakiekkoa Ameriikan malliin!
 
  
  

House partya olisi ollut tanaan tarjolla jossakin pain mutta monet jattivat menematta koska ajokelit ovat keljut. Itse jain sairastamaan. Kotijuhlista muuten sen verran, etta hauskaa on aina siihen asti kunnes yleensa poliisit tulevat keskeyttamaan juhlat. Heti ensimmaisissa juhlissa kolme viikkoa sitten sain taman kokea, meteli taisi olla liian kova ja yhtakkia olivat poliisit ovella. He eivat kuitenkaan yleensa tule sisaan, vaan kaskevat illan isantaa pistamaan juhlat poikki. Tama tapahtuu normaalisti puolenyon jalkeen, kyseisissa juhlissa yhden pintaan. Eihan siina sitten muuta kuin kamat kantoon ja jonnekin muualle jos paikka on tiedossa. Viime viikonloppuna tuli kaytya katsomassa keskustan eras baari, Red Room, joka oli ihan jees paikka. Yleensa kaytetaan taksia kun mennaan keskustaan, hintaa per matkustaja kertyy vain noin kaksi dollari per suunta joten sen maksaa hangoittelematta. Melko samanlainen meno kuin Suomessa. Oluen hinta dollarin matalan arvon takia oikein hyva eurooppalaiselle. Taalla Pohjois-Carolinassa baarit muuten menevat kiinni viimeistaan kahdelta, tuntuu tosi aikaiselta Suomen neljan tottuneelle! Yleensa on tullut biletettya porukalla jossakin taman asuntolan huoneessa, halvaksi tulee ja ei ole pitka matka nukkumaan. Pitaa vaan varoa ettei voluumi nouse liian korkeaksi, koska silloin yleensa joku Ambassadoreista saapuu paikalle. Normaalisti on kuitenkin saatu olla rauhassa.

Maanantaita varten pitaisi vaantaa eras ryhmatehtava organisaatiopsykan kurssille. Tehtava arvostellaan joten kaikkien ryhmalaisten panos on tarkea. Ryhmatehtavia on tulossa suht paljon kevaan mittaan, toisaalta iha hyva etta paasee harjoittelemaan opittuja juttuja kaytannonlaheisesti. Sosiaalipsykan proffa on mainio mutta aika tiukka - ei lappareita luennoilla eika puhumista sallita jos han on aanessa. Myos kesken tunnin on turha lahtea ellei siita ole ilmoittanut etukateen, silla muuten proffan sanojen mukaan han kysyy varmasti minne ollaan lahdossa. Huumorintajua kutienkin loytyy ja luentojen sisalto todella mukaansatempaava, ehdottomasti lempikurssini taalla.

Ensi viikon suunnitelmiin kuuluu mahdollisesti Avatar - leffan katsominen IMAX 3D -teatterissa. Paljon on elokuvaa kehuttu ja pitaahan se paasta katsomaan itekin. Eilen kaytiin kattomassa ilmaiseksi kamouskinossa Zombieland, tykkasin paljon!! Soiva sekoitus komediaa, toimintaa ja veren lentoa:P Lisaksi puhuttiin parin kaverin kanssa etta joku ilta mennaan syomaan japanilaiseen ravintolaan sushia. Maistoin tuota herkkua ekaa kertaa viime kesana seikkailessamme Juhanan kanssa Prahassa ja pakko paasta maistamaan lisaa pian kun mahdollisuus on. Kalasta puheenollen, se Conradin toinenkin kala (Shiva nimeltaan) on ny kuollut. EIpa pysynyt hengissa kovin kauaa sekaan, vaikka ruokaa annettiin ja vesikin pitaisi olla puhdasta. Joku kalatuntija ilmoittautukoon ja kertokoon mita pitaa tehda, jotta kalat pysyisivat meilla hengissa...
 
Vaihto-opiskelijat lumen keskella

3 kommenttia:

MG kirjoitti...

Voi elämä...ostakaa pari lasikalaa ja ripustakaa ne rautalangasta roikkumaan akvaarioon. Sitten niitä kasveja kans :)

RedrumredrumREEEEDDDRUUMMMMMMMMM!!!

P.S. Sushia saa Jkl:stäkin, jopa jostain Cittarista mutta en ole varma mausta... pitäis testata. Ja pikaiset paranemiset!

Wendy kirjoitti...

täälläkin päin jenkkejä kärsitään sitkeästä kurkkukipunuhatukkoisesta olosta ilman kuumetta, itse syytän dormin kokolattiamattoa ja jäätävää ilmastointisysteemiä :D - heini

Anonyymi kirjoitti...

Good fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.