tiistai 26. tammikuuta 2010

Taalla Raleigh, North Carolina ja tuoreimmat kuulumiset

Heiii,

back in business eli blogin parissa..Taalla hurrikaani-Peksi, North Carolina, NCSU, Alexander Global Village ja yliopistomaailma Amerikan maalla. Kaikki hyvin, hengissa ollaan eika arpiakaan ole tullut paahan:P Kolmatta kouluviikkoa jo mennaan, tuntuupa aika lentavan. Mut niin kai se aina kun on kivaa tekemista ja vauhtia ymparilla. Kommuuniasuminen maistuu edelleen, ihmiset tulevat helposti juttelemaan ja itekin askenkin juuri huoneesta lahti kolmannessa kerroksessa asuvat tytot jotka tulivat ihmettelemaan Conradin ja meikan huonetta. Kehuivat akvaariota (Conrad osti muuten uuden kalan kun se eka kuoli, haha :D, toistaiseksi ainakin uusi pysynyt hengissa). Viimeksi ei saatu rahoja takasin kun Conrad kadotti kuitin mutta nyt uudesta kalasta on kuitti tallessa. Kalalla on kahden viikon palautusaika, toivotaan etta selviaa hengissa talla kertaa...Tuli vahan mieleen omat viherkasvit Vehkakujalla Jykylassa kun paatin lopulta hommata kaktuksen kun viherkasvit tuppasivat kuolemaat. No kuolihan se kaktuskin sitten lopulta. Ei taida minusta olla viherpeukaloksi tai sitten pitaa skarpata ja paljon.

Tuntuu etta elama alkaa asettua uomiinsa vahitellen, alkuhassakasta selviaminen vie aina jonkin verran aikaa mutta nyt tuntuu etta homma toimii ja hyvin! Pankkitili avattu Wachovia-pankkiin, on paikallinen puhelinnumero (Wal-Martin halpa prepaid liittyma ja puhelin tekivat kauppansa - jos puhelin maksoi vain 30 $ ja 1000 minuuttia+1000 tekstaria kuukaudessa 30 $ niin en valita). Monet frendit hommasivat myos oman puhelimen joten yhteydenpito onnistuu helposti. Ei tarvii aina Facebookia kayttaa. Alla muutamia kuvia kamoukseltamme, ensimmaisessa takana nakyva korkea rakennus on kirjastomme. Kerroksia yhdeksan, vahan korkeampi siis kuin Jyvaskylan vastaava. Menin muuten katsomaan eras paiva nakoaloja ylimpaan kerrokseen. Ylimmat kerrokset ovat rauhoitettu lukusalikayttoon eli samalla voi pantata tietoa paahan ja katsella ulos kauniiseen saahan ja jaadakin haaveilemaan koko paivaksi unohtaen koko edessa olevan kirjan olemassa olon...Ostin pari vuotta sitten Dark Knight -leffan innoittamana The Joker -t-paidan joka piti tietenkin raahata mukaan. Taidepaita siis kuvassa kirjaston alapuolella.
 
  
  
 
Yllla oleva kellotorni, The Belltower of NCSU on yliopistomme tarkea maamerkki. Kuulemma aina jos voitamme jossakin urheilussa, torni valaistaan punaisella varilla illan ajaksi. Punainen on siis yliopistomme tunnusvari.

Tanaan alkoi Raleigh Sivic Symphony Orchestran treenit. Harjoituksia on joka maanantai 19-22 ja keikka tulossa siis huhtikuussa. Makeeta oli paasta soittamaan, on sita oltukin jo muutama viikko ilman yhteissoittoja. Aika haastavia monet biisit, mutta eikohan tasta ihan hyva keikka saada aikaan. Orkesterissa on soittajia arviolta noin 50, diggaan! Juttelin tauolla yhden viulistin kanssa ja siina jossakin valissa tuli puhetta etta asun Alexander Hallissa eli aivan viereisessa rakennuksessa. Kavi ilmi etta toinen viulisti asuu myos taalla...no ei niita kaikkia ehdi nakemaan, on meita taalla lahemmas sata asukkia.

Kurssit pyorivat normaalisti, laksya tulee aina valilla ja valikokeita tulossa jo tassa ihan lahiaikoina. Hyvana ja inhottavana esimerkkina taman viikon torstaina lahestyva testi foneemisista symboleista kurssilla American English Pronunciation. En ole ikina valittanyt niiden opettelusta, nyt nakojaan pitaa vahan niita takoa. PSykan kurssit maistuvat, organisaatiopsykan kurssilla on lahes joka kerta jotain ryhmatoita niin tulee vahan kaytantoakin mukaan. Tanaan kaytiin lapi tyon analyysia (henkilostovalintaa, tyon piirteita jne) ja saatiin haastatella vieruskaveria ja kysella omista tyokokemuksista jne. Otin esille kesaduunit mahtavampaakin mahtavammassa Kesiksessa Miehikkalassa Lasten Kesalla ja paasin myos  jakamaan kokemuksia koko luokalle. Tallaisia vuorovaikutuksellisia tehtavia jotka haastavat aktivoitumaan toivoisin niin paljon enemman myos Suomen luennoille!!

Ja sitten viime numerossa lupaamani nakokulma eli RUOKA! Amerikassahan on kaikki tunnetusti suurta ja niin on myos ruoan suhteen. Hommasin nimittain ns Unlimited Meal Planin joka tarkoittaa etta saan kayda syomassa rajattomasti kaikissa kampusalueen opiskelijaravintoloissa. Olen vaihdossa ISEP-vaihdon (International Student Exchange Program) kautta. Ohjelmaan kuului etta maksoin Suomessa etukateen asumisesta seka ruoasta. Tanne paastyani sain sekin ISEPilta joka kattaa tuon Unlimited Planin. Siksi piti avata pankkitili tanne jotta paasin kayttamaan sekkia ja laittamaan sen uudelle tililleni. Sielta sitten sekki piti siirtaa yliopiston tilille, tahan kuitenkin sain kaytettya eCheckia eli verkossa kaytettavaa sekkia. Vahan omituista kuitenkin, tuo sekkisysteemi on vahan turha. Miksi ei vain makseta rahaa tilille ja se siita? Varojen siirto nettipankin kautta olisi jonkin verran helpompaa..

Ja mita ruokaan tulee, on se vahan erilaista kuin kotona. Taalla opiskelijaravintoloissa syodaan all-u-can-eat -periaatteella eli buffeemenoa. Ja kuten totesin, unlimitedilla paasee syomaan niin usein kuin haluaa. Ruokavalikoimat vaihtelevat ravintoloittain mutta valinnanvaraa on hyvin. Loytyy hampurilaista, pizzaa, hot dogia, mutta myos salaattia ja muita terveellisempia vaihtoehtoa. Mutta mika ihmetytti tata suomalaista melko paljon, juomiksi voi valita cokista ja muita virvotusjuomia jos ei maita mehu tai maito tai vesi..Coca-colaa aamiaiseksi? niin no, kyllahan niita ihmisia loytyy taalta laidasta laitaan, siis mita paksuuteen tulee. Yllattynyt olen kuitenkin ruoan monipuolisuudesta, tanaankin vedin lounaaksi tortillaa ja salaatteja. Myos paivan keitto oli tarjolla. Niin joo, myos jalkiruoat kuuluvat mukaan jos haluaa, loytyy jaateloa ja leivoksia. Aamiaisella pekonia, munakokkelia ja jauhelihapihveja..mutta missa on puuro!!? Hymyilytti kun menin sunnuntaina brunssille ja kohdassa "Healthy Options" oli tarjolla pekonia ja munakasta..jepjep.

Unlimited planin hieno etu on myos etta silla saa ostaa aamiaisella reilun 4 dollarin ja lounaalla ja paivallisella 5 dollarin edesta purtavaa ja juotavaa kampusalueen kahviloista ja pikaruokapaikoista (esim. Taco Bell, Dino). Jokaista ateriaa varten on sovitut tunnit joiden sisalla voi meal plania kayttaa. Esimerkiksi aamuina jolloin kurssit alkaa jo kasilta aamulla niin on tullut mentya vasta kymmenelta hakemaan vastapuristettua tuoremehua tai erikoiskahvia kampuksen kahviloista ja lisaksi kaytya aamiaisella opiskelijaravintolassa. Kunhan vaan pitaa mielessa etta ostokset maksaa sen sallitun summan niin eipa tarvii maksaa mitaan. Lounaan alkaessa 11 on sitten taas kaytossa rahaa 5 dollarin edesta ja se on mahdollista kayttaa ennen illallistunteja jotka alkavat puolestaan puoli viisi. Dining halleissa voi siis kayda rajattomasti ja jos viela nalka yllattaa niin ei muuta kuin jalkiruokakahville viereiseen kahvilaan, kaiken taman tarjoaa teille Meal Plan:D ehka se tarjoaa myos ylimaaraiset kilot jos ei pida varaansa. Taalla muuten dining hallit ovat auki myos sunnuntaisin, eli ei tarvitse pelata kuolevansa nalkaan.
 
  
  
 

Viime viikola tuli kaytya kattomassa korispeli, vastakkain olivat NCSU eli meidan yliopisto ja Duke toiselta puolen osavaltiota. Fotoja pelista ylhaalla. Vastustajaa pidetaan yhtena kovimmista haastajista mutta talla kertaa voitettiin! Ottelu pidettiin lahistolla olevassa RBC Centerissa (http://www.rbccenter.com/). Kokoa areenalla muuten on melkoisesti, yleisoon mahtuu noin 20 000 ihmettelijaa..sama halli on myos Carolina Hurricanesien kotiareena. Ihmiset olivat taysin sekaisin kun voitto tuli kotiin, yleiso lahti koriskentalle valtavin laumoin juhlimaan voittoa pelin paatyttya. Paikalla oli myos torvisoittokuntaa, cheerleadereita ja tanssiryhmaa ja muutenkin koko homma oli toteutettu kunnon Amerikan malliin. Vakea tungeksi areenan keskelle ja joukko vartijoitakin taisi lopulta olla paikalla hatistamassa innokkaimpia pois kentalta. Samalla areenalla tuli kaytya heti kakasi paivaa myohemmin, kaytiin muutaman muun Alexander-asukkaan kanssa tsekkaamassa Monster Truck Madness -show (juuri niin, niita massiivisia autoja isoilla renkailla jotka tekevat temppuja hiekalla. Tassa fotoa -  http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Big_foot.JPG. Alla viela pari kuvaa ihan ite show'sta.


Nyt nukkumaan, aamulla kay tie kohti salia ja uimahallia. Sovittiin Miguelin, hollantilaisen kaverin kanssa etta ensin tie kohti aamiaista ja sitten liikunnan pariin. Saadaan katos paiva hyvin kayntiin. Kaikkea hyvaa Suomeen, ootte mainioita tyyppeja ja monesti mielessa (paitsi ehka Kaisa, heh inside-vitsi mut pakko laittaa kun kerran lupasin, toivottavasti luet myos taman). Mainoita paivia sinne kaikille!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kuulostaa menevän :) Se on toosi hyvä, pienten alkuvastoinkäymisten jälkeen! Tosi kivaa vaihtoa edelleen sulle :) Ja palajon terkkuja ;)
-Pauliina

Peksi kirjoitti...

Kiitti, toivottavasti myos siulle Suomeen paluu onnistui kivuttomasti ja Jykylan meno maistuu! Tanks terveisista, sinne myos:)

Eppu kirjoitti...

Voi jumpe kun kuulostaa hauskalta. Kyllä mullekin kelpais moinen meno ja uusi manner, vaik on lasten kanssakin ihan hauskaa :). Pärjäilehän!

MG kirjoitti...

Pikkasen hehkeetä! Meal Plan kuulostaa hyvältä... ja tosi healthy optionit ;D Sie näytit fb:n kuvissa aavistuksen väsyltä :D Jos bongasin sen kalan facebookista, niin on muuten hemmetin upea. Perustakaa sille fanisivu facebookiin ja sit jos siihen tulee x-määrä jäseniä niin hommaatte sille sen kaverin ja vähän rehuja kans akvaarioon. Tyyliin 10 jäsentä. Kyllä siinä on jo osoitus siitä, että monet ovat huolissaan tuosta erakkofisusta :)

sourcing in textile industry kirjoitti...

Tuntuu etta elama alkaa asettua uomiinsa vahitellen, alkuhassakasta selviaminen vie aina jonkin verran aikaa mutta nyt tuntuu etta homma toimii ja hyvin! Pankkitili avattu Wachovia-pankkiin, on paikallinen puhelinnumero (Wal-Martin halpa prepaid liittyma ja puhelin tekivat kauppansa online pakistani suits wholesale , pakistani wholesale salwar kameez ,

mchene kirjoitti...

replica bags india 7a replica bags wholesale replica bags in london