perjantai 5. maaliskuuta 2010

Appalakeilta kohti paakaupunkia

 Moro Suomeen,

kello on jo vaikka mita yli puolen yon ja aamulla pitaisi herata jo puoli kuusi, mutta tassa kuitenkin summattuna muutamia tarkeita juttuja kuluneen viikon varrelta. Tulevana viikonloppuna suunnistamme muutaman kymmenen hengen porukan voimin USA:n paakaupunkiin eli kohteena on Washington D.C.! Lahdemme matkaan aamusta bussilla ja tarkoitus saapua kohteeseemme noin puolenpaivan tienoilla. Reissu on NCSU:n sponsoroima "opintomatka", joka kustansi meille opiskelijoille vain 100 dollaria sisaltaen matkustuksen ja yopymiset kahdeksi yoksi hotellissa (majapaikan pitaisi nakojaan olla melkosen hyva, tassa linkkia http://www.capitolskyline.com/, ainakin keskeisella paikalla). Koska joudun (voi harmi) olemaan poissa kursseilta huomenna, Alexander Global Villagen pomo kirjoitti mailin proffillemme jotta huominen on sitten sallittu poissaolo. Saatekirjeesta poimittua seuraavassa: "In an attempt to provide NC State University students with a unique educational and diverse experience, University Housing, in collaboration with the College of Humanities and Social Sciences (CHASS), is taking a group of Alexander Global Village residents to Washington D.C. 32 international and American students will be attending this excursion."

Hieno homma etta tallaista jarkataan, olin myos onnekas etta paasin mukaan, koko asuntolasta vain muutama kymmen paasi mukaan. Nopeat syovat hitaat ja niin pois pain..Toivotaan etta tulee hjuva reissu, odotukset on ainakin korkeella! Pitaa yrittaa kayda viemassa Obabamalle terveisia Valkoiseen taloon, toivottavasti onnistun:P pitakaahan siis peukkuja.

Viime viikko oli mukavan letkea, kuten edellisessa tarinassa kerroin niin kaytiin keskiviikona sushilla isolla porukalla juhlistamassa Kamanin synttareita. Alla fotoja Sushiblues Cafe'sta.
 
Viikko jatkui iloisissa merkeissa ja huipentui rentouttavaan viikonloppuun. Kaytiin siis Lansi-Virginiassa laskettelemassa noin kymmenen hengen porukan voimin. Perjantaina tosin koitti surun paiva suomalaisille kun tuli kunnolla turpaan USA:lta jaakiekossa Vancouverissa , onneksi kuitenkin tuli pronssia lopulta. Ei ollut mikaan maailmanvalloittajafiilis istua ainoana suomalaisena kannustamassa kotomaata kun tulos naytti 6-1 USA:n hyvaksi. No tappio on nieltava, hukutin sen Turkinpippuriin ja tuskastuneena tarjosin sita pahaa-aavistamattomille usalaisille. Hauskaa oli katella ilmeita pippurijauheen vallatessa suun...Perjantai-iltaa vietimme porukalla juhlistaen itavaltaisen vaihtarin Verenan synttareita Applebee's -nimisessa ravintolassa. Illalla vasymys kuluneesta viikosta oli sen verran kova, ettei mieli tehnyt bilettamaan vaan paatime valtaosan kanssa menna safkattuamme takaisin Alexanderiin ja valmistautumaan lauantain hiihtokoitosta varten. Lahdimme matkaan kolmella autolla, kuuden pintaan lauantaiaamuna. Meikapoika istui Martinin (tanskalainen vaihtari) autossa ja mukavasti McDonaldsin ei-niin-herkullisen aamiaisen jalkeen vaivuin uneen.  Ehdin varmaan nukkua jotain puolisen tuntia kun herasin ja tajusin etta ollaan pysahdytty pientareelle. No siina sitten vahitellen tajuttuani maailman menosta jotakin huomasin etta takanamme oli poliisi. Martin jai kiinni ylinopeudesta, vauhtia oli 18 mailia tunnissa liikaa ja seurauksena oikeudenkaynti Martinille. Ihme menoa, ei sitten voinut poliisi sakkoa kirjoittaa siina samassa paikassa vaan ajajamme taytyy ilmestya oikeuteen kuukauden kuluttua. Saas nahda mika tuomio lankeaa...ikava juttu joka tapauksessa.

Matka jatkui muuten oikeen hyvin, mita nyt vahan eksyttiin mutta lopulta paastiin majapaikkaan, Sleep Inniin joka oli vajaan puolen tunnin matkan paassa hiihtokeskus Winterlandista. Lunta oli yllattavan paljon, ja Martinin Mustang ei ihan taipunut joka tilanteessa lumen herraksi joten matkustajat paasivat myos tyontohommiin. Mutta liikuntahan on aina hyvasta eiko vaan:D Itse hiihtokeskus ei nyt ollut mikaan Alppien ihmemaa vaikka Appalakkien seuduilla oltiinkin. Rinteita oli jonkin verran, mutta esim Yllaksen tunturit pesivat taman paikan selkeasti. Ilma oli suht pilvinen koko viikonlopun, lauantai-iltana sateli lunta ja sade jatkui pitkalle yohon. Sunnuntaina olikin hyva laskukeli puuterilumen keskella ja suksi luisti mainiosti. Jotain kertoo raittiin ulkoilman vaikutuksesta se, etta yritimme saada kokoon afterski-partya hotellissamme laskupaivan jalkeen lauantaina mutta epaonnistuttiin melkoisesti:D Veto oli poissa ja lopulta paadyimmekin porukalla kollektiiviseen lohoamiseen, tuijottamaan telkkaria ja nauttimaan muutama sivistynyt annos alkoholia.

Kaksi matkassamme ollutta brittia, John ja Aaron paattivat repasta ja ilmestyivat laskettelemaan yllaan Batman & Robin -kostyymit. Puvut herattivat suuresti hilpeytta koko hiihtokeskuksessa, syina A) kummatkin olivat joko ekaa tai toista kertaa suksilla rinteessa ja B) puvut olivat suoraan 60-luvun camp-Batman -sarjasta. Oli siina monella lapsella ja miksei vahan vanhemmallakin suut pyoreena kun Dynamic Duo lasketteli pitkin rinteita, valokuvia halusivat monet ottaa ja maine supersankareista kiiri kaikkialle Winterlandiin.. Alla vahan fiiliksia viikonlopun hulvattomasta reissusta.
 

 
 
 
 

Sunnuntaina alkuillasta saavuttiin takasin Raleighin ja kulunut viikko onkin mennyt pitkalti kouluhommissa. On ollut paria koetta, raportin kirjotusta, gradun hiomista ja tanaan oli lyhyt suullinen esitelma englannin tunnilla (tehtiin kaverin kanssa mainos salmiakista ja lopuksi tarjosin herkkua muille kurssilaisille..kyselin sitten opettajaltamme miten mahtoi salmiakki maistua ja rouva vastasi diplomaattiseen tapaan etta "erilaiselta". Eli eipa tainnut maistua...:P

Myos sinfoniaorkesterissa on tullut kaytya maanantai-iltaisin. Toissaviikolla oli tuskasen kuulosta. suoraan sanottua - en ollut ite harjotellut biiseja yhtaan mutta eipa nakojaan ollut moni muukaan. Talla viikolla oli jo valoa tunnelin paassa, omatoiminen harjoittelu oli tuottanut tulosta ja biiseissa paastiin ja musiikin tekemisen makuun. Eilen iltana kavin katsomassa Martin Scorsesen uutukaisen "Shutter Island", ihan alyttoman kova leffa! Tykkasin tosi paljon, paras elokuva tahan mennessa tana vuonna. Sosiaalipsykan kurssilla ollaan kateltua patkia parista leffasta, tanaan vuorossa oli Milos Formanin "Amadeus", joka valottaa katsojille erittain onnistuneen kuvauksen Wolfgang Amadeus Mozartin elamasta. Saa on ollut hyvin erikoinen tala viikolla kuten koko taalla olo ajan - milloin sataa lunta, milloin paistaa aurinko lamposta, milloin on taas hyytava tuuli. Tulis vaan ny mahdollisimman akkia kunnon kevat!

Eihan tassa kummempia, viikon paasta alkaa jo Spring Break. Nyt rentouttavaan viikonlopun viettoon ja nokka kohti paakaupunkia. Mp3'soitin taynna hyvaa musiikkia niin jaksaa muutaman tunnin bussireissun. Hyvalla fiiliksella etiapain!

1 kommentti:

MG kirjoitti...

Ihan mahtavat asut! :D :D Kerro Obamalle terkkui että laittaa sen ilmaisen perusterveydenhuollon kuntoon ;)