sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Appalakkien keskella

Moi ja hyvaa toukokuuta,

kirjoittelen parhaillaan Virginiasta. Ymparilla vuoristoa ja vieressa Smith Mountain Lake (tassa linkkia naihin maisemiin http://www.smithmountain-lakehomes.com/smith-mountain-lake-images/smith-mountain-real-estate.jpg. Paadyimme tanne viiden hengen voimin, eilen (lauantaina) saavuttiin ja huomiseen taalla ollaan vaan ja hengaillaan eika menna nukkumaan (lahde: Kirka - Hengaillaan:P). Saimme kutsun tanne Alexander -dormissa asuvalta amerikkalaiselta kaveilta, Laurenilta, ja olihan tanne paastava! Omalla kohdallani meinasin jo aluksi jattaa reissun valiin, silla tarkoitus oli matkustaa takaisin Raleigh'iin vasta tiistaina huomisen maanantain sijasta. Vanhemmat ovat nimittain tulossa tanne huomisiltana ja viipyvat perjantaihin asti.  Parhaillaan he ovat toisella puolella maata - saapuivat Seattleen kummitatini Elisen luokse aiemmin talla viikolla ja huomisiltana ne on sitten taalla:) On kylla siistia paasta nayttamaan paikallisia mestoja ja kiertamaan autolla ympari Pohjois-Carolinaa. Tarkoitus on nayttaa ainakin yliopiston kampusta, vuoristoseutuja taalla lannessa ja lisaksi olisi jees kayda Wilmingtonissa, Atlantin rannalla. Paivat tulee olemaan taysia mutta nukkuahan ehtii sitten Suomessa...takaisin Raleighin tulen siis huomenna joskus iltapaivalla ja illalla sitten suunta kohti lentokenttaa kaverini Jensin kanssa hakemaan porukat tutustumaan North Carolinan maailaan. Saat pitaisi suosia ensi viikolla, lahemmas 30 pitaisi olla paivittain.

Perjantaina oli taman lukukauden vikat luennot ja loppu alkaa haamottaa. Ens ja sita seuraava viikko on varattu loppukokeille ja kaikki omat kokeet on vasta tokalla viikolla. Sitten ei muuta kuin kamat kasaan ja reissuun. Pakkaan suurimman osan kamoista vanhempien matkaan ensi viikolla ja aion parjata ensi viikosta etiapain vain isolla rinkalla. Viulu ja matkalaukku paasevat ensi viikolla takaisin Suomeen. Viimeinen viikko tulee olemaan outo, kokeiden keskella pitaa jattaa hyvastit niin monelle hienolle tyypille taalla ja valmistautua lahtoon. Ei varmaan ole ne kokeet ihan paallimmaisena mielessa...siina ne menee sivussa. Omat reissusuunnitelmat selkiytyvat paiva paivalta mutta sen verran voin jo tassa paljastaa etta perjantaina 14.5. on teemapaiva "Goodby Raleigh and NC State - Welcome Miami". Kylla vain, Florida kutsuu viikoksi. Miami, Key West ja Orlando olisi nyt ainakin tarkoitus kayda tsekkaamassa neljan vaihtarikaverin kanssa. Onneksi viela on vajaat kaksi viikkoa aikaa hillua jo kodiksi kayneessa Alexander-dormissa ja nauttia viimeisista paivista amerikkalaisessa yliopistoelamassa.

Summattuna yhteen viime viikkojen tapahtumia:

-kavin kuuntelemassa North Carolina Symphonya. Oli huikeeta paasta kuuntelee hyvaa klasarimusaa muutamien kuukausien jalkeen! Lippujen hinnat oli erittain opiskelijaystavalliset: 10 donaa. Ohjelmassa oli mm. Bachia ja Beethovenin pianokonserttoa. Oli hunajaa korville!

-meilla oli oma konsertti Raleigh Civic Symphonyn kanssa pari viikkoa sitten..keikka meni yllattavan hyvin ,vaikka omat epailykset olikin esim viela kuukausi sitten. Salissa oli mukavasti porukkaa ja kiva oli soittaa. Varsinkin vika biisi, Gershwinin Rhapsody in Blue oli tosi onnistunut veto. Solistina meilla oli eras lahjakas pianisti, joka pisteli menemaan kuin viimesta paivaa. Melkosen paljon oli myos vaihtarikavereita kuuntelemassa.

-kaksi viikkoa sitten vietettiin myos meidan dormin Formal-juhlaa. Bileiden tarkoitus: pukeudutaan juhlavasti ja juhlistetaan onnistunutta lukuvuotta, mukana myos ripaus haikeutta kun kohta taa kaikki loppuu. Mennaan ravintolaan syomaan hyvin ja sen jalkeen jatketaan iltaa. Oli aika parasta kun illallisen jalkeen tungettiin porukalla yhteen dormin huoneista bilettamaan, ahdasta oli mutta yhteenkuuluvuuden tunne huima. Viini virtasi ja meno oli katossa!

-viime viikonloppuna oltiin myos "mokkeilemassa" yhden toisen amerikkalaisen kaverin, Melissan, mestoilla. Ei naa mitaan mokkeja oo kyl ollu (ihan kunnon asuntoja talokompleksissa!), naita nimitetaan condoiksi eli suomeksi loma-osakkeiksi. Melissan mesta oli Atlantin rannalla, Emerald Islandilla, ja kivaa oli siellakin. Tuli kaytya uimassa meressa ja nautittua hyvasta meriruoasta. Jea.

Nyt kuitenkin ollaan taalla Virginiassa. Lamminta riittaa ja olo on lekoisaa. Kuuntelen parhaillaan Coldplayta ja nautin olosta. Kylla kelpaa. Eilen paatettiin toisen taalla opiskelevan suomalaisen, Jannen, kanssa etta kokataanpa vahan skandinaavista ruokaa. Tuloksena lihapullat, perunamuussi ja puolukkasose salaatin kera. Olin taivaassa.

"They were sitting
They were sitting on the Strawberry Swing
Every moment was so precious

They were sitting
They were talking under Strawberry Swing
Everybody was for fighting
Wouldn't wanna waste a thing

Cold, cold water bring me 'round
Now my feet won't touch the ground
Cold, cold water what ya say?
When it's such…
It's such a perfect day
It's such a perfect day"

 
Coldplay: Strawberry Swing 

P.S. Sain vihdoin viimein paatoksen Delta Airlinesilta liittyen tammikuussa varastettuihin tavaroihin - lappariin ja kameraan. Valituslomakkeessa sanottiin etta yleensa elektronista kamaa ei korvata mutta......he paattivat maksaa 500 dollaria!! Pyysin reilua 800$ mutta koska minulla ei ollut ostokuitteja messissa taytta summaa ei maksettu. Mutta onhan taa parempi kuin ei mittaan. Ja loput yritan saaha takaisin Suomen vakuutusyhtiolta..Kylla sita tuli soiteltuakin muutamaan otteeseen Deltalle mutta nakojaan kannatti.

Ei kommentteja: