perjantai 17. elokuuta 2007

Itä-Eurooppaa kohti...


Reilimme on tullut puolivaliin, kaksi viikkoa olemme olleet reissussa ja kaksi viikkoa on jaljella. Tarkoitus olisi palata elokuun viimeinen paiva Helsinkiin, jolloin toivottavasti olemme viela hengissa. Hyvin on ainakin sujunut tahan asti..Lisaksi toiveena olisi, etta olemme monia uusia kokemuksia rikkaampia ja viisaampia Euroopan valloittajia. Tuntuu, etta naiden menneiden kahden viikon aikana en ole ikina kokenut ja nahnyt tassa ajassa nain paljon; se kuka sanoo ettei tuttu sanonta "matkailu avartaa" pida paikkaansa, se valehtelee! Kylla reissaaminen avaa silmat ja auttaa nakemaan maailmaa aina hieman uudesta perpektiivista kuin mihin on aiemmin tottunut.




Venetsiassa on vietetty nyt kolmisen paivaa ja huomenna meidan on tarkoitus suunnata kohti uutta maata, paatamme nimittain kohdistaa katseemme Kroatiaan. On ollut hienoa saada viettaa Mikon tutun, Eeron, luona nama paivat; mahdollisuus nauttia todella hyvasta sapuskasta ja majoituksesta hanen luonaan on ollut loistava tilaisuus rentoutua juuri nyt, matkamme ollessa puolivalissa. Myos vaatteiden pyykkaaminen on ollut jees=) Nyt vaatteet on pesty, jotta paasemme ne taas likaamaan matkustaessamme Euroopan rautateilla.


Teimme eilen paivan retken Venetsian edustalla sijaitsevaan saareen nimeltaan Burano. Burano ja Murano ovat Venetsian ehkapa tunnetuimmat saaret. Muranossa tehdaan maailmallakin kuuluisaa murano-lasia ja Burano puolestaan on kuin Venetsia pienoiskoossa, sen kirjavat talot ja kapeat kanaalit tekivat suuren vaikutuksen. Kavimme myos tsekkaamassa Buranon vieressa olevan Torcello-saaren, jossa on Venetsian vanhin kirkko. Kirkon kellotorniin oli mahdollisuus kiiveta ja senhan me tietenkin teimme. Kerran kun on mahdollisuus paasta tutkimaan uusia ja eksoottisia paikkoja niin sehan tehdaan! Paivat ovat olleet taalla hyvin kuumia ja hiostavia koko Italiassa olomme ajan, ja eilen kiivetessamme torniin hiki valui vuolaana ja kunto oli kovilla, mutta nakymat, jotka ylhaalta avautuivat olivat kaiken tyon arvoisia.

Myos itse kirkko oli kokemus. Meilla kavi viela hyva saka ajoituksen kanssa, kirkossa oli juuri silloin menossa Venetsian kaupunginorkesterin(?) kirkkokonsertti ja paasimme nain kuuntelemaan samalla sitakin. Tulomatkalla takaisin Torcellosta Buranoon pistaydyimme oluella ja samaan poytaan tuli istumaan muutamia paikallisia asukkaita. Saimme taten tilaisuuden vaihtaa kuulumisia ja mainitessamme olevamme Suomesta mielenkiinto maatamme ja ihmisia kohtaan oli suuri. Tulipa taas tilaisuus mainostaa saunaa, sisua ja Sibeliusta..



Tanaan kavimme viela hengailemassa Venetsian keskustan alueella, kavimme katsomassa muutamaa must-nahtavyytta, ja nyt illalla kavimme Mikon kanssa syomassa eraassa kahvilassa tiramisut viimeisen Italia-iltamme kunniaksi. Se tiramisu oli muuten todella hyvaa! En ole aiemmin maistanut taalla kyseista jalkkaria, mutta huhuh, se oli loistovalinta! Suosittelen kaikille kyseista herkkua maistamaan kun vierailette Italiassa.




Junamme kohti Kroatiaa lahtee huomenna iltapaivalla neljan aikoihin. Tarkoitus on ottaa ensin noin seitseman tunnin rykaisy Venetsiasta kohti Kroatian paakaupunkia Zagrebia ja sielta heti peraan yojuna etelaisessa osassa sijaitsevaa Split-nimista paikkaa kohti. Mielenkiinnolla odotan tulevaa...Saa muuten nahda onko Kroatian puolella yhta kuuma, taalla ei ole tarvinnut palella. Kuulin, etta Suomessakin on saatu nauttia helteisista ilmoista viime viikkoina. Muutaman kerran on todellakin tehnyt mieli hypata kanaaliin uimaan ja jarjestaa uintikisat Mikon kanssa=P

Ei kommentteja: