keskiviikko 22. elokuuta 2007

Sijainti Bucureşti, România

Yeah! Selvisimme junamatkasta, joka alkuun tuntui lahes mahdottomalta tehtavalta. Eihan kukaan taysjarkinen ihminen matkustaisi tuollaista aikaa putkeen, vaihtaen valilla junaa, siirtyen seuraavaan ja taas odottaen maaranpaata, joka odottaa jossain monen monen tunnin paassa. Mutta me, hullut suomalaiset, teimme tuon matkan ja loppujen lopuksi kyseinen reissu sujui ongelmitta.



Saavuimme eilen Bukarestiin, Romanian paakaupunkiin n. klo 14. Edellisena iltana olimme vaihtaneet junaa Budapestissa, jossa meilla jai noin reilu tunti aikaa ihmetella kaupungin rautatieaseman menoa. Meilla oli aluksi hieman vaikeuksia loytaa lippujen myyntipiste (kyseiseen yojunaan oli tehtava nimittain pakollinen varaus), se oli jostain syysta asemalla nurkan takana "piilossa". Onneksi kysyvahan ei tielta eksy, ja saimme lopulta istumapaikat junaan. Junamatka Bukarestiin kesti n. 13 tuntia ja talla kertaa meidan ei taytynyt viettaa yota junan kaytavalla maaten vaan saimme jopa istumapaikat. Luksusta=)


Paljoa ei tullut kuitenkaan nukuttua yon aikana, mutta matka meni hurjasta pituudesta huolimatta suht nopeasti. Alysin nimittain ostaa Zagrebin asemalta pelikortit, ja ne olivatkin kovassa kaytossa matkan aikana ja ovat varmasti myos koko loppuajankin reilistamme junamatkoilla. Oli myos kiinnostavaa katsella maisemia, naimmehan nyt taman junamatkan aikana yhteensa kolme erilaista maata, ensin Kroatia, Unkari ja lopuksi Romania. Saavuimme Bukarestiin Transilvanian kautta ja samalla reittimme varrelle osuivat myos ns. Transilvanian Karpaatit. Romaniassa on paljon vuoristoa, sen huomasimme hyvin matkalla tanne.

Mikon seta Matti oli meita vastassa juna-asemalla. Jos Venetsiassa tuntui olevan kuuma niin taalla oli viela kuumempaa, lampotila eilen, tanaan ja kuulemma monta paivaa tasta eteen painkin on n. 35-40 asteen tienoilla. Saunaa ei siis edelleenkaan ole ikava=P. Vietamme taalla Bukarestissa nyt muutaman paivan Matin ja hanen vaimonsa Manuelan luona. Eilen illalla kavimme tutustumassa laheiseen suureen kauppakeskukseen ja tanaan Manuela kierratti meita hieman keskustassa ja tutustuimme Bukarestin tarkeimpiin paikkoihin, tosin suurimpaan osaan autosta kasin silla ulkona todellakin on kuuma..Onneksi on olemassa kylmailmastointi, myos taalla Matin talossa. Ei tamakaan kaupunki ihan pieni ole, nimittain Bukarestissa asuu n. reilut 2 miljoonaa ihmista.





Kohta aiomme lahta kohti sisamaata, Breatsan ja Sinaian seutuja. Kyseiset paikat ovat kuulemma maisemiltaan hienoja, Sinaialla on talvisin laskettelukeskuksia yms..Mielenkiinnolla odotan mita tuleman pitaa.