maanantai 20. elokuuta 2007

Pitka junareissu odottaa..


Talla hetkella huitelemme Kroatian paakaupungissa Zagrebissa. Tulimme tanne pari tuntia sitten Spilitsta ja edessa on lahes vuorokauden reissu junalla, talla kertaa kohti Romaniaa ja Bukarestia. Split oli todellakin kokemisen arvoinen paikka, kaupunki oli mukavalla paikalla meren rannalla ja kaupungin tunnelma kohdillaan. Vietimme ensimmaisen yon Al's Placessa, joka oli taysosuma majoituksen suhteen! Al oli loistava kaveri, han piti lauantai-iltana illanistujaiset hostellissaan vierailleen, tarjosi viinia ja kertoi hauskoja tarinoita. Siina oli isanta kohdallaan! Siina saimme samalla tilaisuuden tutustua toisiimme, vietimme oikein mukavan illan. Aloitimme ensin Alin luona, jonka jalkeen siirryimme tsekkaamaan muutamia kaupungin menomestoja.




Eilen paatimme ottaa lautan Hvarin saarelle, joka sijaitsee noin tunnin laivamatkan paassa Splitista. Saari oli kuin pieni paratiisi, sielta loytyi rantoja, vuoria ja itse Hvarin pieni kyla oli myos tutustumisen arvoinen. Ilma ei ollut siella yhtaan niin tukala kuin toissapaivana, talla kertaa pystyi ottamaan arskaakin ilman hien puskemista heti pintaan. Uimassakin tuli kaytya meressa. Illalla otimme bussin, silla laiva takaisin Splitiin lahti saaren toiselta puolelta. Bussiajelu oli samalla pieni kiertoajelu: bussi mutkitteli ylhaalla vuorten lomassa, ja paikoittain avautui upeita maisemia ulapalle pain. Laiva takaisin Splitiin lahti 23, ja olimme hostellissamme perilla vasta yhden aikoihin. Aamulla heratys oli jo kuudelta, silla junamme kohti Zagrebia lahti jo puoli kasilta ja sita ennen pakkasimme rinkat, teimme todella varhaisen brunssin (spagettia ja pestoa) ja lahdimme kohti rautatieasemaa. Matka kesti n. viitisen tuntia, tosin "muutama" tunti on viela jaljella kohti Bukarestia=P


Suunnistamme seuraavaksi siis Bukarestiin moikkaamaan siella asuvaa Mikon setaa. Mielenkiintoista paasta nakemaan taas uusi maa. Nyt taytyy rientaa, silla juna lahtee vajaan tunnin paasta ja taytyy viela ostaa evaat reissuun. Palataan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Meikä lähtee sunnuntaina, mutta reitti vie nopsasti Italiaan teitä matkien. Sieltä sitten botskilla Kroatiaan ja Balkanilla hääräilyä. Lopuksi Puolaan. Ehkä. Paha sanoa. Eivät tiemme siis valitettavasti kohtaa, mutta pitäkäähän hauskaa vielä loppureissu.

J-P