torstai 30. elokuuta 2007

Viimeisia paivia viedaan


Kuukauden valloituksemme Euroopassa alkaa olla vahitellen paketissa. Tuntuu itseasiassa melko uskomattomalta, etta lahdemme huomenna paluumatkalle kohti koti-Suomea. Olemme paasseet reissumme viimeiseen kohteeseen, Berliiniin, ja nyt kahden taalla vietetyn paivan jalkeen tuntuu, ettei reilia olisi voinut parempaan kaupunkiin paattaa. Ensinnakin hostellimme on loistava, sen henkilokunta on kuulemma saanut jonkin palkinnon palvelualttiudestaan ja todellakin hyvasta syysta! Vinkkeja tutustua Berliiniin eri tavoin on sadellut, seka palvelu ja ilmapiiri kaiken kaikkiaan tassa "Jet Pack" -hostellissa on rento ja kotoisa. Kun respan mies kuuli, etta olemme Suomesta, han lausui heti pari sanaa suomeksi, kuten sauna ja salmiakki (salmiakki ei kuitenkaan kuulunut hanen suosikkeihinsa, han kertoi kerran maistaneensa sita ja oli kuulemma ollut karmea kokemus). Suomalaisia vieraita on riittanyt siis tassa hostellissa aiemminkin. Asumme taallakin dormeissa, nykyisessa huoneessamme nukkuu yhteensa kahdeksan ihmista.




Saavuimme Berliiniin tiistainaamuna kasin aikoihin. Oli luksusta nukkua makuuvaunussa, vaikka samassa pienessa hytissa nukkuikin kuusi ihmista. Uni tuli kuitenkin nopeasti simmuun ja aamulla Puolan maa oli vaihtunut Saksaksi. Otimme heti tiistaina n. neljan tunnin opastetun kavelykierroksen, jolla kaytiin tsekkaamassa Berliinin tarkempia nahtavyyksia, kuten Branderburgin tori, Museosaari ja Unter den Linden -katu. Tietysti kavimme katsomassa myos paikan, jossa on viela jaljella osa kuuluisaa Berliinin muuria. Opastuskierros oli hyvin kattava ja oppaamme kertoi mielenkiintoisia tarinoita kaupungin historiasta, ja historiaa talla kaupungilla todellakin riittaa! Kaiken lisaksi kierros oli ilmainen, mika on opiskelijalle pelkkaa plussaa.





Eilen kavimme katsomassa mm. Berliinin tunnetun tavaratalon, KaDeWen ja ajoimme metrolla ympari kaupunkia katsellen eri paikkoja. Tuli myos maistettua erasta saksalaista herkkua, currywurstia, joka oli hyvin makoisaa. Sehr gut! Illalla teimme ns. Pub Crawl -kierroksen, jossa kavimme tutustumassa Berliiniin eri baareihin ja klubeihin. Samalla tutustuttiin ihmisiin eri puolilta maailmaa, lappaa tuli heitettya niin australialaisten, amerikkalaisten kuin brasilialaisten kanssa. Mieleenpainuva ilta!

Tanaan kasilla on siis viimeinen paiva, otetaan viimeiset ilot irti tasta reissusta ennen kuin paluu kotiin koittaa. So, auf wiedersehen! Tavataan Suomessa.

P.S. Yritan lisailla tanne kuvia reissultamme palattuani kotiin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

On ollut mielenkiintoista seurata teidän reissun etenemistä näin blogin välityksellä. Tietysti seuraavalla kerralla jonkinlainen kuvablogi ois plussaa, mut jotain kehitettävää pitää jättää ens vuodellekin ;)

Voisit Pekka koota vielä loppuun reissun hitit ja hudit: mikä meni ennakkosuunnitelmasta vituralleen, mitä ois pitänyt tehdä toisin ja parhaat nähtävyydet/majapaikat/kaupungit! :)

Erno