maanantai 21. heinäkuuta 2008

Here I go again...ja samalla terveiset Seattlesta!


Terve vaan kaikki!

Huh, taalla taas vihdoin:). Blogi on viettanut aikamoista hiljaiseloa koko viime talven kuten edellisesta merkinnasta varmasti kay ilmi. Jotenkin se talvi vaan hurahti ohi, mutta olihan se kylla taynna ohjelmaa. Kuluneeseen talveen ja kevaaseen kuului mm. muutto uuteen kamppaan, joka on muuten osoittautunut erittain toimivaksi. Talo on uusi, kamppa sopivan kokoinen ja mukana on myos parveke, joka varsinkin nyt kevaan ja kesan tullen on osoittautunut kelvoksi tilaksi. Tuparitkin tuli pidettya tuossa tammi-helmikuun aikana, vielapa kaksin kappalein kun kaikki kutsutut eivat mahtuneet samaan aikaan sisalle. Suuresta yleisomaarasta huolimatta juhlat sujuivat hyvin eika mitaan kai tainnut hajotakaan. Hauskaa oli!

Kuluneen talven kohokohtia oli myos hiano lomareissu Yllaksen maisemiin uutenavuotena (kiitos Pauliinan, etta paastiin kayttamaan mokkia:))ja kevaalla toukokuussa ensimmainen soolokeikkani, joka pidettiin Konsalla. Keikan nimeksi muotoutui "Strings Attached" ja melkoisesti siihen tuli uhrattua tunteja sisaltaen treenauksen, keikan suunnittelun ja aikataulujen yhteensovittamista muiden mukana olleiden soittajien kanssa jne. Kaikesta huolimatta keikka oli erittain opettavainen kokemus ja siita jai kateen erittain hyvat fiilikset. Ohjelmassa oli biiseja niin Mozartilta, John Williamsilta kuin Piazzollalta.

Liityin kevaalla myos Jyvaskylan yliopiston sinfoniaorkesteriin elikka nain tuttujen kesken Sinfikseen. Teimme Sinfiksen 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi konserttimatkan Saksaan toukokuun alkupuolella, lahdimme sinne itseasiassa heti omaa keikkaani seuraavana paivana. Vietimem hulvattoman viikon Wurtzburgissa ja Nurnbergissa keikkaillen ja jaihan sita vapaa-aikaakin aika hyvin, jotta ehti mainiosti tutustumaan saksalaiseen kulttuuriin:D Myos psykan opiskelu jatkui tana vuonna entiseen malliin ja paasin osallistumaan monille mielenkiintoisille kursseille. Suoritin myos nyt kevaalla pelatyn, kauhistuttavan ja ennakkotietojen mukaan ylitsepaasemattoman Akademisk Svenska -kurssin. Eipa se loppujen lopuksi mikaan kovin paha ollut, ainoa hieman tuskaisempi osio oli suullisen esitelman tekeminen+esittaminen mutta siita selvittiin loistokkaasti ja ruotsi on nyt suoritettu. Jihaa!

Kesani on ollut aarimmaisen mielenkiintoinen, kesakuu meni Lasten Kesa ry:n duuneissa tuolla Miehikkalan metsissa lasten kesaleirien ohjaajana. Taytyy sanoa etta hyva homma etta tormattiin Mikon kanssa Samuliin ja Anttiin viime vuonna reililla, silla ilman heita tuo arvokas kokemus lasten parissa olisi varmaankin jaanyt kokematta. Vietin hienon kuukauden Miehikkalan kesakylassa upeiden tyokavereiden ja lasten keskella ja siina ajassa tuli opittua paljon lapsista, leirielamasta seka itsestaan. Todella mukava kuukausi, joista jai arvokkaat muistot.

Loppukesaksi paatin sitten suunnistaa tanne rapakon taakse Seattlen liepeille Issaquah -nimiseen kaupunkiin kummitatini Elisen ja hanen miehensa Joen luokse. Saavuin tanne nyt keskiviikkona ja viivyn taalla ihmeellisessa Ameriikassa elokuun loppupuolelle asti. Viime viikonloppuna vietin vauhdikkaan mutta samalla voimiavievan viikonlopun Joensuussa Ilosaarirockissa. Viikonloppu meni rattoisasti telttaillen, eri bandien keikkoja katellen ja muuten vaan fiilistellen kunnon festarihengessa. Kavereita tuolla festivaaleilta loytyi paljon ja pakko paasta sinne ensi vuonna uudestaan jos vain siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Paasin takaisin Lappeenrantaan maanantaina kliseisesti sanoen vasyneena mutta onnellisena eika siina kauaa jaanyt aikaa makoiluun koska keskiviikkona oli jo lahto maailmalle. No, ehtiihan sita levata myohemmin, haudassa viimeistaan;)Matka tanne meni mallikkaasti, lahdin Helsinki-Vantaalta keskiviikkona iltapaivalla, valilasku oli Koopenhaminassa ja sielta matkani jatkui noin parin tunnin odottelun jalkeen kohti "Emerald Citya", Seattlea, joka on myos grunge-musagenren kotikaupunki. Lento Kopiksesta tanne kesti n. 10 tuntia. Seattlesta on muuten ponnistanut yllattavan suuri joukko maailmalla nimekkaita muusikoita ja bandeja, niista mainittakoon mm. Nirvana, Alice in Chains ja Jimi Hendrix. Melkoinen musiikkikaupunki on siis kyseessa!

Kuluneella viikolla olen jo ehtinyt totutella jet lagiin ja nahda uuden The Dark Knight -leffan (kyseessa siis uusin Batman-elokuva). Kyseinen patka tuli nahtya vielapa nyt perjantaina ensi-illassa. Kelpo elokuva, kunnon toimintarymistelymeininki ja edesmennyt Heath Ledger vakuutti Jokerina! Olen myos ajellut autolla naita lahiseutuja (on tama muuten hienoa aluetta, Cascade- ja Olympic -vuoristot ymparoivat naita alueita joten silmalle riittaa nakemista).

Eilen kavin tutkimassa Issaquahin kirjastoa ja loysin sielta Kaurismaen palkitun leffan "Mies vailla menneisyytta". En ole tuota patkaa nahnyt, joten pitihan se ottaa messiin tsekattavaksi. Joskus nakojaan taytyy lahtea ulkomaille asti, jotta voi katsoa suomalaisen elokuvan. Katsoimme sen eilisiltana illallisen jalkeen ja olihan se mainio elokuva. Tosin niille ihmisille, jotka eivat Suomesta ennestaan mitaan tieda ja katsovat taman elokuvan, ei se valttamatta anna mitaan imartelevinta kuvaa Suomesta/suomalaisista. Kaurismaki nayttaa kiertelematta omalla tyylillaan, millaista on elaa hyvinvointivaltion nurjalla puolella ja millaista voi asunnottomien elama olla nyky-yhteiskunnassa seka kuinka heita kohdellaan. Mukana on aimo annos kritiikkia yhteiskuntaamme kohtaan mutta myos sopiva maara ironiaa ja huumoria, joiden sekoituksena on syntynyt mielestani yksi suomalaisen elokuvan klassikoista. Nayttelijat hoitivat myos tyonsa hienosti! Koko eilisilta oli erittain mukava loistavan illallisen ja elokuvan takia. (Elise on muuten loistava kokki!)

Tanaan kavimme Elisen kanssa Seattlessa Bite of Seattle -nimisessa ruokafestivaalissa. Porukkaa oli alyttomasti, mutta fiilis oli erittain hyva. Ideana oli siis se, etta eri raflat Seattlen alueella kokoontuivat taksi viikonlopuksi festarialueelle ja pystyttivat oman kojunsa tarjotakseen ruokaa nalkaisille kavijoille. Tarjolla oli siis ruokaa ja juomaa hyvin monenlaisista paikoista. Itse paadyin maistamaan mm. vietnamilaista ruokaa, joka oli erittain hyvaa. Myos muutamia eri viineja tuli maisteltua.




Dodiin, tulihan tassa teksia kirjoitettua. Palaan taas jossain valissa blogin pariin. Loisteliasta kesan jatkoa kaikille!

p.s. Alla oleva foto on otettu Issaquahin omasta panimoravintolasta, jossa kavimme lounaalla lauantaina. Kyseisessa paikassa tehdaan monia eri ohrapirteloita ja niita saa tilata kuvassa nakyvassa "tarjottimessa", joissa on aina nelja minituoppia kerrallaan. Hyvaa oli!




-Kavin eilen kuussa.
-Vai niin. Millaista siella oli?
-Rauhallista.
-Tapasitko ketaan?
-En juurikaan, oli sunnuntai.

Aki Kaurismaki: Mies vailla menneisyytta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jes kerrankin mulle jotain uutta lukemista :) Kirjottele vaa lisää ni on mullaki töissä jotain tekemistä. Terv "Jos sitä joskus pekka töpöhännän sais takaisin"

Anonyymi kirjoitti...

Hi Pekka! Let the wind blow (in E-minor)! Greetings from Finland! See you in Kauppakadun appro (if not earlier)!