lauantai 23. elokuuta 2008

Taalta tullaan Suomi!


Huhuh, uskomatonta mutta totta. Niin on reilut viisi viikkoa vierahtanyt akkia ja tassa sita ollaan viimeista iltaa viettamassa Usan:n puolella. Huomenna lauantaina (kello paikallista aikaa reippaasti jo yli puolenyon kun tata kirjottelen) koneeni lahtee siis takaisin kohti Eurooppaa. Tarkoitus olisi saapua Suomen maille sunnuntaina alkuillasta. Koneen vaihto on taas tuttuun tapaan Koopenhaminassa ja onhan sita koneessa istumista, eka setti vajaa 10h Seattlesta Koopenhaminaan ja sielta viela puolisentoista tuntia Helsinkiin. Kivuttomasti lento meni tanne tullessakin joten tuskin mitaan suuria onkelmia tulee olemaan:)

Talla viimeisella viikolla olen viela pyrkinyt ottamaan viimeiset ilot irti taalla oleskelusta ja tekemaan kaikkea sellaista mita Suomessa en valttamatta pysty tekemaan. Yksi kohokohta oli uuden Batman -elokuvan, The Dark Knightin uusintakatselu, talla kertaa Seattlen IMAX-teatterissa, joka sijaitsee keskella Pacific Science Centeria Space Needlen vieressa. IMAX on tunnettu siita, etta teatterin valkokangas on valtava ja se pystyy nayttamaan elokuvan tarkemmalla resoluutiolla ja laadulla kuin normaali laajakangas. Oli muuten kokemisen arvoinen elamys! Elokuvan nahneet muistavat varmasti hienot kamera-ajot seka monet ilmakuvat, jotka nyt varsinkin isolta screenilta katsottuna nayttivat uskomattomilta:) kangas oli valehtelematta reilut 15m korkea! Olin taysin fiiliksissa penkissani ja koko leffa tuntui nain toisen katselukerran jalkeen viela entista paremmmalta. Monet Jokerin legendaarisista letkautuksista ovat muuten olleet puheen- seka vitsinaiheina minun & Joen monissa mahtavissa keskusteluissa koko taalla oloni ajan ja vielapa saaneet aivan uusia absurdeja ulottuvuuksia..."Why's so serious??:D" Elokuvan jalkeen otin viela monoreilin keskustaan ja vietin muutaman tunnin Seattelen kaupungin vilinassa ennen bussimatkaa takaisin Issaquah'aan.






Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista talla viikolla oli ehdottomasti hummereiden syonti eile Elisen & Joen luona. Hummerit saapuivat aamulla aikaisin postilahetyksena Mainesta postipaketissa ja elavina:D illalla otimme ne esille laatikoista ja siella odotti kolme kookasta hummeria ilmielavina meriheinien seassa. Oli pakko ottaa fotoja hummereista kun kerran ekaa kertaa elamassani paasin niita nain lahelta seuraamaan. Ikava kylla en niiden kanssa kauaa ehtinyt ystavysta niiden kanssaan silla naita kolmea odotti pian julma kohtalo nimeltaan kiehuva vesi. Olin aistivinani Elisen keittiossa tuona iltana saalistus/metsastajahenkisyytta keittaessani omin kasin nuo hummerit, mutta eipa siina pahemmin auta surkutella niiden kohtaloa:D. Jostain se ruoka on saatava ja nyt oli noiden merenelavien aika uhrautua.

Ja mita tulee itse hummereiden makuun niin olihan se erittain hyvaa:) En ole rapujuhlissa ikina kaynyt joten tana elokuisena iltana paasin suoraan maistamaan vahan isompaa "rapua":D Hummerin panssarin rikkomiseen on olemassa eri tyokaluja jotka tulivat tutuiksi tuon illan aikana. Melko nopeasti, Elisen viisaiden neuvojen avulla, paasin hummeriin kasiksi. Naiden kuten muidenkin merenelavien syominen on usein aikaavievaa puuhaa silla syotavan osan loytamiseksi tulee tehda tyota, sisaltaa se sitten ruotojen irroittamista tai panssarin rikkomista. Mutta kuten vanha viisaus kertoo, hyvaa kannattaa odottaa. Ruokakulttuurimatkani saldoon tuli jalleen uusi mahtava kokemus, silla eihan tuoretta hummeria ihan joka paiva saa!





Tanaan olen pakkaillut kamoja ja tullut siihen tulokseen etta tavaraa on taas kerran enemman kuin tanne tullessa. Joudun lainaamaan taalta isompaa laukkua silla kaikki tavarani eivat aivan mahdu Suomesta mukaan ottamaani laukkuihin. Lisaksi, taalla paassa lentokentilla ollaan nykyaan melko tarkkoja matkalaukkujen painosta, silla helposti paasee pulittamaan extraa jos vaa'an viisari heilahtaa yli sallitun rajan. Syyna kesan sesonkiaika ja tietysti osaksi vaikuttamassa ovat kohonneet polttoainekustannukset ympari maailman. Kuitenkin taman paivan ahellyksen jalkeen tavarat alkavat olla hyvalla mallilla ja huomenna ei tarvitse suorittaa surullisen kuuluisaa viimeisen paivan paniikkipakkausta. Koneeni lahtee onneksi vasta klo 18 jalkeen joten aikaa on viela aamulla nauttia viimeisesta paivasta taalla. Tarkoituksena on kayda aamulla viela tsekkaamassa Seattlessa sijaitseva Washingtonin yliopisto ja katsella viimeisia maisemia taalla ennen kotiin paluuta.

Hieno reissu on ollut ja unohtumattomia hetkia on ollut paljon! Mieleton tilaisuus on ollut asua taalla Elisen ja Joen luona! Suuri kiitos heille:) Mukava on palailla Suomeenkin, kuhan ei nyt liian kylmaa olisi kun taalla on paassyt parin viime paivan aikana lampiman saan pariin. Mutta pidemmitta puheitta, tama matka alkaa olla paketissa. Kohta nahdaan Suomessa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Probably I can say with this blog make, more some interesting topics.