perjantai 28. elokuuta 2009

"Ei tunnu missaan olen matkalla taas"


No niin hyvat ystavat, alkaa tamakin reissu vahitellen kaantya lopuilleen. Istuskelen parhaillaan Gdanskissa, Puolassa ja lentomme kohti Turkua lahtee muutaman tunnin kuluttua. Viime yo meni yojunassa valilla Berliini-Gdansk, oli yllattavan paljon saatoa junien kanssa kun ei mennykaa kaikki iha kuten oli suunniteltu..:D Katottiin diebahn.de (uskomattoman hyva sivusto muuten, en muista oonko mainostanu sita taalla jo aiemmin mutta saksalaisen tarkasti loytyy juna-aikataulut ympari Euroopan) etta kasilta eilisiltana lahtee juna Berliinista kohti Puolaa ja hypattii sitten siihen.

Junamme kylla lahti aikataulun mukaan, tosin hieman kiire ehti jo tulla etta ehdittiin ajoissa. Hiki virtasi mutta sepa ei nyt mitaan uutta talla reissulla ollut. Diebahn -sivusto ei pettanyt mutta kavikin ilmi junaan hypattyamme etta olisi pitanyt ostaa paikat makuuvaunusta silla vain makuuvaunuosasto junasta jatkoit Gdanskiin. No eipa ollut varausta ja siina sitten selviteltiin konduktoorin kanssa yhteisen kielen puuttuessa (yritin saksaa ja englantia ja vastaukseksi tuli puolaa:P). Onneksi saimme tulkin, silla eras ystavallinen matkustaja selvitti ongelmamme konduktoorille ja paasimme normivaunuun istumaan ja meidan piti vaihtaa aamuviiden jalkeen junaa jossakin pikkupaikassa muutaman tunnin paassa Gdanskista. Yolla ei paljoa nukuttu, olimme aluksi kahdestaan kuuden henkilon istuttavassa kopissa joten tilaa oli. Kuitenkin koppi tayttyi lahes alkumatkasta ja vahan tuskaisaa oli unen saanti yolla. No, kuitenkin viiden aikaan oltiin skarppina hereilla mutta kun kello loi konduktoorin antaman ajan mukaisesti niin oltiinkin jo seuraavalla pysakilla. Junat taitavat kulkea vahan miten sattuu...mikas siina kun pois ja katsomaan milloin paastaan takaisin edelliseen kaupunkiin. Aika hammentavaa, harvoin junat ohittavat pysakit ennen aikojaan mutta nain kavi Puolassa tanaan! Onneksi paikallisjunat kulkivat usein ja paastiinkin Gdanskiin puoli yhdentoista aikaan tana aamuna aiemman puoli yhdeksan sijaan..saatiin nyt sit ainakin matkustaa junalla viela vahan ylimaaraista, kerran kun viela voi:D

Pari kuvaa Gdanskista


                              



Gdansk vaikuttaa oikein mukavalta paikalta verrattuna Puolan maalaismaisemiin. Vanhaakaupunkia loytyy taaltakin ja hyvia ruokapaikkoja, testattiin tuossa asken eraan kahvilan aamiainen ja hyvaa oli, ehka yksi parhaista appelsiinimehuista vahaan aikaan. Meininki on rauhallinen ja leppoisa, voisi taallakin viettaa yon jos olisi viela reiliaikaa.

Meininki Prahassa sujui hyvin, opastettu kavelykierros (samaisen Free Tourin vedin myos Berliinissa kaksi vuotta sitten) oli kattava ja todellakin, oppaalle ei tarvitse maksaa mitaan, han tosin vastaanottaa tippeja kierroksen jalkeen mutta pakko ei ole maksaa. Nahtiin kaikki oleelliset mestat keskustan alueella aina astronomisesta kellosta juutalaiseen kortteliin ja matkan varrella kuulimme historiikkia Prahan vaiheista). Illalla tehtiin viela vahan toisenlainen kierros eli Pub Crawl ja meno oli erittain vauhdikas. Kuten Berliinin kierroksella viime reililla, tallakin kertaa porukka pubikierroksella oli tosi monikansallista, aina Ruotsista, Espanjasta Kanadaan asti. Seuraavana aamuna sitten pakattiin rinkat ja suunnattiin kohti juna-asemaa ja kohti Saksan paakaupunkia. Matka kesti viitisen tuntia ja matka sujui rennosti, lahinna nukkuen kun edellisyona unet jaivat melkoisen vahiin:D Praha teki meikapoikaan vaikutuksen, hintataso on halpa, kaupunki yksi kauneimmista mita olen nahnyt ja ilmapiiri letkea. Sinne on paastava uudestaan!

Alla muutamia otoksia Prahasta






                                        

Ja mita Berliiniin tulee, oli hyva veto ottaa se viimeiseksi etapiksi ennen matkaa Puolaan. Majoituimme siis kesaduuneissa tutuksi tulleen kaverini Ullan luona ja keskiviikkoilta meni kuulumisia vaihtaessa, donerkebabia syodessa (uskomattoman hyvaa ja halpaa!) seka Ullan kavereihin tutustuessa. Kaytiin tsekkaamassa mm. kaksi keikkaa meiningilla mies ja kitara eraassa istuskelubaarissa. Eilen hengattiin paiva Epun kanssa tutustuen Berliinin keskustaan, eksyimme myos Oranienburger Straßelle (vaihtoehtoista taidetta luvassa siella jos kiinnostaa, kiinnosti ainakin minua). Oli siistia nahda Eppu jalleen, viimeksi Bruggessa (tuntuu kuin siita olisi alyttoman paljon aikaa) ja nyt Saksan metropolin keskella. Illalla kavimme hakemassa viela rinkkamme Ullan kampalta ja lahdimme yojunaseikkailulle. Suuret kiitokset viela Ullalle etta nama reissaajat saivat majapaikan Berliinin visiitin ajaksi!

Alla Juhana ja Berliinin muuri


                           
Berliinin metroverkoston laajuus hämmentää pientä kulkijaa...


            
             


   

Oranienburger Straßelta, ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Katsokaa vaikka itse.







Taa reili alkaa olla vähitellen tassa. Samaan aikaan voittajafiilis, haikea olo, hieman vasynyt mutta ennen kaikkea onnellinen olo. On tama matkustaminen jotain mita ei voi rahalla mitata. Viela lento Turkuun, se alkais olla sitten siina. Fotoja matkalta ja matkan epilogi odotettavissa lahipaivina.


8 kommenttia:

Wille kirjoitti...

Muistimpa viimein lukea blogia. Nythän siel oli eniten luettavaa :)

Juhana kirjoitti...

Tulipahan viimein munkin luettua kunnolla tää blogi läpi, vaikka aikaa reilistä on jo yli 7 kuukautta. Ehkäpä just siks vasta nyt :) Oli kyllä kerrassaan mahtava reissu! Hyvä, että dokumentoit kaiken niin hyvin, sillä kauhistuksekseni huomasin, että joitain yksityiskohtia on alkanut jo unohtua. Kaikkea tätä muistellaan vielä pitkään! Seuraavia reissuja odotellessa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Its like you read my mind! You appear to know so much
about this, like you wrote the book in it or something. I think
that you can do with some pics to drive the message home
a little bit, but instead of that, this is great blog. An excellent read.
I'll certainly be back.

Feel free to visit my site: Becoming a Nutritionist

Anonyymi kirjoitti...

Highly energetic post, I enjoyed that a lot. Will there be
a part 2?

Also visit my blog :: Recommended Internet Page

Anonyymi kirjoitti...

Hello to every one, since I am genuinely eager of reading
this blog's post to be updated daily. It contains fastidious material.

Here is my blog :: moodle.iesjulioantonio.cat/user/view.php?id=153820&course=1

Anonyymi kirjoitti...

electronic cigarette, e cig, best e cigarette, e cigarette, electronic cigarette starter kit, electronic cigarette

yanmaneee kirjoitti...

jordan shoes
nfl jerseys
michael kors outlet
coach outlet online
kd 11
hogan outlet
curry 5
off white clothing
birkin bag
christian louboutin

shapel kirjoitti...

this resource Full Article Find Out More from this source best replica bags