sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Uusi vuosikymmen ja uudet haasteet, täältä tullaan!



Heimoi kaikki, hello everyone! Ja ennen kaikkea hyvää uutta vuotta 2010.Täällä taas Peksi kirjoittelee, syksyn hiljaiselon jälkeen. Uusi vuosi on vaihtunut, joulu ohitse taasen kerran ja katseet käännetty uuteen ja parempaan vuoteen. Viime vuoteen mahtui allekirjoittaneella monenlaista, yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista oli ehdottomasti Euroopan reili elokuussa. Vaikka lupailin edellisessä tekstissäni kirjoittaa jonkinlaista jälkipuintia reilin ollessa ohi niin eipäs sitä sitten ikinä tullutkaan! Syvimmät pahoitteluni, mutta aika meni johonkin muuhun. Myös reilikuvat on jääny laittamatta tänne mutta niitä laittelen tässä vielä ennen keskiviikkona alkavaa uutta, vähän pidempää reissua, josta lisää tuonnempana. Kuitenkin, summaten lyhyesti reilifiilikset täytyy sanoa että kannatti lähteä toisenkin kerran matkaan! Ainakin itellä junailu matkustusmuotona toimii erittäin hyvin ja sen avulla voi nähdä todella paljon, onhan Euroopan rautatieverkosto tiheä ja yleisesti ottaen toimiva. Reiliseura oli loistava, suuret kiitokset hianolle miehelle, Juhanalle, joka uskalsi ottaa riskin ja lähteä tämän hulivilin kanssa matkaan;) Ehjänä selvittiin kotiin reissun jälkeen, mukana uskomattoman hienoja kokemuksia monesta maasta ja kulttuurista. Myös matkan aikana muiden Suomi-frendien kanssa koetut seikkailut olivat ikimuistoisia, kiitos teille joita matkalla nähtiin.



Reilaus vie kuitenkin aina jonkin verran voimia vahvimmaltakin mieheltä ja huomattiin kyllä Juhanan kanssa Suomeen palauttuamme että palautumiselle tuli jättää aikaa, ihan päivässä voimat eivät palautuneet. Äkkiä sitä kuitenkin pääsi taas arkeen kiinni ja uusiin haasteisiin, mikä omalla kohdalla tarkoitti gradun aloittamista psykan opintojen ihmeellisessä maailmassa. Siinä se syksy sitten pitkälti menikin, melkoista aherrusta se on ollut mutta melkein valmista on! Työparina gradun tekemisessä on ollut Henna, jonka kanssa on koettu tieteellisen kirjoittamisen niin antoisat kuin vastenmielisetkin kokemukset! Mutta hyvin ollaan selvitty, ei sitä olisi välttämättä uskonut vuosi sitten että tässä ollaan nyt:) Gradun lisäksi on tullu soiteltua viulua jonkin verran, Piazzollaa eli argentiinalaista tangoa lähinnä. Saatiin mein oman Piazzolla-bändin kanssa keikka jyväskyläläiseen Vakiopaine -baariin tuossa joulukuun alussa ja olipa hauskaa soitella siellä, vielä kun oli tupa täynnä porukkaakin! Sen jälkeen pidin yhdessä kaverini Tuulin kanssa yhteiset läksiäisjuhlat Jyväskylässä m/s Rhealla, mitkä olivat varsin onnistuneet karkelot.
Alla foto Vakiopaineen keikasta.



Ja nyt vähän tietoa siitä tulevasta matkasta. Tämä poika lähtee tulevana keskiviikkona, loppiaisena, tammikuun 6. päivänä OPISKELIJAVAIHTOON puoleksi vuodeksi! Ja kohdemaa on Ameriikan Yhdysvallat, siellä tarkemmin Pohjois-Carolinan osavaltio ja kaupunkina Raleigh. Yliopistona on North Carolina State University, joka on reilu 30 000 opiskelijan akateeminen yhteisö. Suht iso mesta on siis kyseessä. Kulunut vuosi on mennyt pitkälti hyvin monen erilaisen lomakkeen täytössä liittyen vaihtoon. Voin nimittäin kertoa ja kerronkin, ettei USA:an mennä opiskelemaan/töihin ihan noin vain. Valehtelematta tässä kuluneen syksyn aikan on tullu täytettyä ainakin pari kymmentä lomaketta, suurin osa viisumia varten. Tarvittiin tiedot työhistoriasta, armeija-ajasta, rokotuksista, opintosuorituksista Jyväskylässä sekä suositukset kahdelta opettajalta. Lisäksi jouduin kirjoittamaan kesän aikana pari esseetä miksi haluan lähteä vaihtoon ja mitä siitä tulisin hyötymään. Eikä tässä vielä kaikki: viisumia varten tarvitaan myös tiedot vaihdon rahoittamisesta ja jotain muita tietoja joita en enää edes muista. Niin joo ja pitihän sitä käydä keväällä vielä kielitestissä Helsingissä, TOEFL-testi pitää suorittaa hyväksytysti jotta on kelpoisuus hakea suurimpaan osaan usalaisia yliopistoja.

Mutta nyt kaiken paperisodan jälkeen voin onnellisena todeta, että viisumi on kourassa ja lähtö lähellä! Vielä on muutama päivä aikaa hengailla koto-Suomessa ja nauttia saunasta, salmiakista, perheen ja hyvien ystävien seurasta sekä pakkasista, jotka tällä hetkellä piirittävät Suomea (nyt ollaan reilussa -20 asteessa!). Vielä pitäisi pakata, mutta siihen on vielä muutama päivä aikaa.

On kyllä kiva lähteä vaikka vähän jännittääkin. Mutta niin sen pitääkin. Countdown has begun - four days to go!

1 kommentti:

Erno kirjoitti...

Oh yes, hyvää matkaa!